Autoglas
UGOVORENA SURADNJA

Bugatti Rimac udružuje snage sa snažnim punionicama Ionity
Objavljeno 14. studenog, 2023.
Kupci Rimac Nevere na poklon dobivaju i osam godina besplatnog punjenja

Kompanija Bugatti Rimac udružila je snage s najvećom europskom open-brand mrežom punionica visoke snage IONITY, s ciljem pomicanja granica elektromobilnosti. Vlasnici Nevere, serijskog automobila s najbržim ubrzanjem na svijetu, kao i najvećom mogućom konzumacijom energije pri punjenju (500kW), čija je proizvodnja ograničena na 150 primjeraka, uživat će u neograničenom besplatnom punjenju na svim Ionity punionicama u 24 europske zemlje tijekom osam godina nakon isporuke automobila.- Kada ljudi pomisle na Neveru, asocijacija su rekordne performanse, kao i revolucionarna tehnologija. No Nevera je prvobitno razvijena kao cestovni automobil, a ne kao trkaći automobil, stoga govorimo o hiperautomobilu koji je intuitivan za uporabu. Suradnja s tvrtkom Ionity omogućuje nam da vlasničko iskustvo Nevere podignemo na još višu razinu - rekao je Mate Rimac, osnivač i CEO Rimac Grupe.

Uz Rimac pogonski sklop i litij-mangan-nikalnu bateriju od 120 kWh, Nevera dostiže WLTP domet od 490 km i kapacitet punjenja od 500 kW. Kombinacija te tehnologije s nagrađivanim Halo punjačem kompanije Ionity, koji ima kapacitet od 350 kW, omogućuje punjenje baterije od 0 na 80 % u manje od 25 minuta. "Raširena mreža punionica tvrtke Ionity savršena je za aktivnosti s našim automobilima. Njezina tehnologija punjenja visoke snage osigurava brzo i pouzdano punjenje diljem Europe i najkraća i najjednostavnija moguća zaustavljanja", dodao je Mate Rimac.

Ionity će postaviti HPC punionice i u suvremenom Rimac Kampusu, koji se trenutno gradi u okolici Zagreba. Ionityjev hub sa šest punjača bit će danonoćno dostupan svima, a dodatni punjači ugradit će se i u preostalim dijelovima kampusa. U planu je da se dio punjača postavi do kraja ove godine, što će osigurati njihovu dostupnost u trenutku predstavljanja prve faze kampusa 2024. godine.

Sljedeće godine, nakon dovršetka prve faze, proizvodna zgrada Rimac Kampusa, koja se prostire na impresivnih 70.000 m², postat će nova lokacija za proizvodnju Rimac Technology komponenti i Rimac Automobili vozila. U sljedećim godinama kampus će se proširiti na čak 100.000 m² i u njemu će se nalaziti sjedište tvrtke, centar za istraživanje i razvoj te brojni drugi sadržaji. Budući kampus bit će održiv i prilagođen za oko 2500 zaposlenika. Istovremeno će vozačima omogućiti da uživaju u izložbenom prostoru, maloprodajnim objektima, restoranu i različitim događajima dok pune baterije svojih vozila s piomoću ultrabrzih Ionityjevih punjača.

Milan Bugarić
MREŽA ULTRABRZIH PUNIONICA U RH
Pouzdana, dostupna i brza infrastruktura za punjenje električnih vozila ključna je za prelazak na elektromobilnost. Punionice tvrtke Ionity predvode taj trend u Hrvatskoj i pružaju jedinstvenu uslugu ultrabrzog punjenja kapaciteta od 350 kW, kao i besprijekorno i održivo iskustvo putovanja za turiste koji u popularna hrvatska odredišta stižu električnim automobilima. Ionity u Hrvatskoj trenutačno upravlja četirima postajama s 18 ultrabrzih punjača. Cilj je izgraditi mrežu punionica smještenih svakih 150 - 200 km uz autocestu od Zagreba do Splita, kao i uz druge važne relacije.