Autoglas
PETA GENERACIJA DOSTAVNOG VOZILA

Novi Doblo u Hrvatskoj, idealan za poduzetnike
Objavljeno 7. studenog, 2023.
Peta generacija uspješnog Fiatova C-Vana je tu; novi Doblo nudi se u dvije duljine i dvije različite konfiguracije

Krajem prošle godine posljednji primjerak dosadašnje generacije Fiata Doblò sišao je s proizvodne trake u turskoj Bursi, a novi model, koji se pod kapom Stellantisa zajedno sa svojim blizancima Berlingo/Partner/Combo/Proace City proizvodi u tvornici Mangualde u Portugalu, netom je predstavljen i na našem tržištu.Peta generacija uspješnog Fiatova C-Vana je tu; novi Doblò nudi se u dvije duljine i dvije različite konfiguracije (Furgon, Combi), duljine 4,4 m i 4,75 m, odnosno dva obujma teretnog prostora - 3,3 ili 3,9 m3.

Funkcija Magic Cargo omogućuje povećanje obujma tereta od 0,5 m3 i mogućnost utovara dugih predmeta poput cijevi ili ljestvi koji dosežu do 3090 mm u kraćoj, odnosno 3440 mm u duljoj izvedbi. Dodatno, dodajući još više prostora, moguće je podići sjedalo na suvozačevoj strani i koristiti pretinac ispod za kutije ili lomljive predmete. Širina između lukova kotača je 123 cm, pa je paletu moguću smjestiti poprečno, što znači da dvije europalete stanu i u kraću izvedbu. Najveća nosivost je 1000 kg, a visina utovarnog ruba niskih 557 mm. Furgon sprijeda ima tri sjedala, a verzija Combi ima preklopivu stražnju klupu i pomičnu pregradnu stijenu kako bi se, ovisno o potrebi, koristio za prijevoz putnika ili više tereta.


U ponudi su tri motora, 1,2-litreni turbobenzinac sa 110 KS te 1.6 dizel za 100 ili 130 KS, pri čemu se najjača izvedba nudi i s 8-brzinskim automatikom. Električni model za sada nije u ponudi jer u Autocommercu kažu kako za njega nema interesa.

Od važnije serijske opreme izdvojit ćemo električni paket, radio, klima-uređaj, tempomat i desna bočna klizna vrata. Ima i indikator pretovarenosti koji nakon pokretanja motora automatski mjeri masu utovarenog tereta, kao i digitalni unutarnji retrovizor koji sliku kamera na stražnjem dijelu i bočnom retrovizoru projicira na zaslon u kabini, tako da vozač ima odličan pregled situacije iz i oko vozila.


Na hrvatsko tržište Doblò dolazi s uključenim produženim jamstvom Fiat 5 Plus u trajanju od pet godina/120.000km. Furgon stoji 22.160, a Combi 24.800 eura, plus PDV.

Mato PAVLIČEVIĆ
3

motora su u ponudi, benzinac i dva dizela

22.160

eura košta Doblò Furgon, a Combi 24.800 eura