Osijek
PROF. KATARINI ĆORKOVIĆ MATANČIĆ GLOBAL TEACHER AWARD

Nagrađena učiteljica iz Osijeka putuje u Indiju
Objavljeno 2. studenog, 2023.
Da su hrvatski učitelji kreativni, inovativni, vrijedni, sposobni, uspješni motivatori svojih učenika i da profesionalno obavljaju svoj posao, poznato je i izvan granica Lijepe Naše. Naime, naši su učitelji već niz godina dobitnici brojnih nagrada na svjetskoj razini.

Jedna od tih prestižnih nagrada je Global Teacher Award, nagrada za najboljeg svjetskog učitelja, koja se 4. studenoga dodjeljuje u New Delhiju, u Indiji. Na ceremoniju dodjele pozvana je Osječanka Katarina Ćorković Matančić, prof. engleskog i njemačkoj jezika i književnosti u Osnovnoj školi Jagode Truhelke. Nedavno smo ju upoznali na svečanosti u progodi proslave 140 godina OŠ Jagode Truhelke, gdje smo i saznali tu lijepu vijest.

- Dodjela nagrada Global Teacher Award 2023. u New Delhiju održava se u organizaciji ugledne obrazovne organizacije AKS Education Awards iz Indije. Nagrada se dodjeljuje učiteljima koji stvaraju bolje društvo poučavanjem te se ističu kreativnim i inovativnim radom - kaže Ćorković Matančić, koju su za tu nagradu prijavili njezini kolege učitelji iz Indije, Poljske, Ukrajine i Kosova, a njezinu je nominaciju podržao i Franjo Vukelić, ravnatelj OŠ Jagode Truhelke.

Riječ je o iznimno vrijednoj profesorici, aktivnoj u doslovce svim područjima rada. Uključena je u niz međunarodnih projekata, Erasmus+ i eTwinning, njezini učenici sudjeluju na državnim i međunarodnim natjecanjima, projektima za zaštitu okoliša i brojnim drugim, a u školi je i voditeljica kulturno-umjetničke djelatnosti (KUD).

Da bi mogla otići u Indiju, profesorici Katarini Ćorković Matančić pomogli su gradonačelnik i Grad Osijek te tvrtka OTP (Osječka trgovina papirom d.o.o.). V. Latinović
Možda ste propustili...

PETAK, SUBOTA I NEDJELJA - TRI PROJEKCIJE U KINU URANIA

Trilogija DGO dokumentaristički je doprinos povijesti grada na Dravi

IZLOŽBA KOJU SE TREBA POSJETITI I DOŽIVJETI

Renoir magnet za osječku ofenzivu na Budimpeštu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBORKA & GREGOR PAVOŠEVIĆ - MAMA / SIN / HEROJI SVAKODNEVICE

Gregor se trudi svaki dan, od njega se može puno naučiti

2

OBILJEŽAVAMO DAN GRADA

Besplatan je prijevoz, slobodno u kazališta, galerije i na bazene

3

BORNA & NIKO BILANDŽIĆ - BRAĆA, SPORTAŠI, STUDENTI

Borci uz pobjedničke pojase i medalje žele i fakultetske diplome