Kultura
NOVA KNJIGA VINKOVAČKOG KNJIŽEVNIKA

Davor Ivankovac izdao "S dna Panonskog mora"
Objavljeno 26. rujna, 2023.
Knjiga "S dna Panonskog mora" Davora Ivankovca, zbirka priča iz globalne kulture i politike koje nisu vremenski usklađene, nego se odvijaju u metaverzumu, objavljena je u izdanju naklade Ljevak. U knjizi priča Davora Ivankovca, ističe nakladnik, kroz poznate nam se teme iz globalne politike i lokalne kulture svakodnevice, kao što su prijetnja nuklearnim ratom, Satan Panonski, Hod za život ili smrt, kašnjenje domaćeg prijevoza, otkrivaju uzorci ubrzane i nezaustavljive tranzicije - protoka vremena, koje već dugo ne odgovara konceptu vremena i smjenama njegovih doba, na kojima smo odrasli i u koje smo ulagali.

Prema riječima urednice Ane Brnardić, pronoseći jednu brižljivo sačuvanu i na kraju krajeva neuništivu povijest književnog humora, od rimskih pisaca do Hrabala, Kundere i Marinkovića, ova nam zbirka priča potvrđuje da, dok se umijemo smijati, ima nam spasa.

Davor Ivankovac rođen je u Vinkovcima 1984. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje. Poezija i proza objavljivana mu je u časopisima, antologijama i panoramama i prevođena na desetak jezika. Za svoj rad primio je nekoliko nagrada, među kojima i Lapis Histriae 2017. godine za kratku priču "Ponedjeljak". Objavio je poeziju "Rezanje magle" 2012., "Freud na Facebooku", 2013., "Doba bršljana", 2018., zatim kritike i eseje "Prikazati više", 2022., te roman "Život treći", 2022. godine. H
Možda ste propustili...

HRVATSKO PJEVAČKO DRUŠTVO LIPA

Osječani u Tuzli osvojili prvo mjesto

JEDAN OD NAJČITANIJIH HRVATSKIH PROZAISTA

Ferić zatvorio 23. FEKP

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEVAČKO DRUŠTVO SV. JOSIPA

Obilježeno je 30 godina djelovanja

2

PREMIJERA U GK “JOZA IVAKIĆ” VINKOVCI

Komedija “Tražim razlog braka” Harolda Pintera U režiji J. Novljakovića

3

GRAD OSIJEK I KULTURNI CENTAR

Osječko ljeto kulture otvara koncert 4 tenora