Crna kronika
PROMETNE NESREĆE TIJEKOM VIKENDA U SLAVONIJI

Pijan zaspao za volanom, u sudaru ozlijeđeno dijete
Objavljeno 26. rujna, 2023.
Šesnaestogodišnjak i trinaestogodišnjak ozlijeđeni su u dvije prometne nesreće koje su izazvali pijani vozači tijekom vikenda u Slavoniji.

U Ulici Roberta Žilija u mjestu Donji Čaglić, u nedjelju oko 6 sati, 33-godišnji vozač upravljao je Minijem, kutinskih registracija, pod utjecajem alkohola od 1,72 promila. U jednom je trenutku zaspao i vozilom prešao u suprotni trak te udario u prednji dio Opela, daruvarskih registracija, kojim je upravljala 45-godišnjakinja. Vozači su lakše ozlijeđeni kao i putnici iz Opela u dobi od 13 i 57 godina. Protiv 33-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

U Slavonskom Brodu, u nedjelju u 18.30, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen 16-godišnjak. Policajci su utvrdili da je alkoholizirani 57-godišnjak upravljajući automobilom i krećući se kružnim tokom, skrenuo udesno ne propustivši dječaka, koji je prelazio kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Ozlijeđenom 16-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Vozaču je u organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,15 promila, priveden je i zadržan na triježnjenju. Također, uzeti su uzorci radi analize na alkohol, a nakon dobivenih rezultata protiv njega će se podnijeti odgovarajuće prijave Općinskom sudu.

Tijekom protekloga vikenda u Osječko-baranjskoj županiji policajci su u prometu zatekli 18 pijanih vozača automobila i dva pijana biciklista. Najveća koncentracija od 2,33 promila izmjerena je 36-godišnjem biciklistu koji je zatečen u petak oko 23.15 u Bizovcu. Evidentirana su i 72 prekršaja prekoračenja brzine, 17 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 nepropisnog korištenja mobitela, sedam upravljanja neregistriranim vozilom...

U Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su za vikend u prometu zatekli 18 pijanih vozača, a neslavni je rekorder 50-godišnji vozač automobila koji je zaustavljen u Vukovaru, a imao je u krvi 2,87 promila alkohola. Šestorica su završila na triježnjenju.

Pet pijanih vozača zaustavljeno je u Požeško-slavonskoj županiji, a najveća kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju oko 3.45 u mjestu Vidovci, u Ulici Stjepana Radića, gdje je zaustavljen automobil kojim je upravljao 26-godišnjak s 2,20 promila. Osim što će platiti 1320 eura, na tri je mjeseca ostao bez dozvole. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana