Osijek
VELIKO PRIZNANJE UNIKOM-U

U Europskoj zajednici
zoovrtova i osječki
Objavljeno 19. rujna, 2023.
Primanje ZOO vrta Osijek u Europsku zajednicu zooloških vrtova i akvarija priznanje je Osijeku i Unikomu, koji gospodari tim jedinstvenim prostorom kakvim se malo tko u Hrvatskoj može pohvaliti. To znači i nove, ekskluzivne vrste životinja koje će se moći vidjeti u Osijeku.

Čestitke je Unikomu uputio i osječki gradonačelnik Ivan Radić, a direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je kako su netom doznali tu informaciju.

- U kolovozu su kod nas bili predstavnici Europske zajednice zooloških vrtova i akvarija. Moram napomenuti da Unikom sa Zoološkim vrtom Osijek od 2007. pokušava ući u tu krovnu instituciju zooloških vrtova i akvarija. Po ulasku u EAZA-u dobivate pogodnosti da imate, hajdemo reći, ekskluzivne životinje - stanare koje ljudi vole i privlače ih, ali i neke druge uvjete, jer se možemo javljati i dobivati potpore u obliku financijskih sredstava. Do sada, svaki put kada su dolazili u Osijek, nismo prolazili. Sada se to promijenilo, mi smo posljednje dvije godine uložili u obnovu nastambi i dolazak novih životinja, tako da smo došli na red i kod EAZA-e da budemo primljeni. Oni će sada dolaziti samo potvrditi to da je standard kakav treba biti i kakav očekuju - pojasnio je Pandžić. D.P.
Možda ste propustili...

SPOMEN NA POGINULOG DJELATNIKA PU OSJEČKO-BARANJSKE

Turnir u čast Tomislava Hlevnjaka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA OBNOVU 4 MILIJUNA EURA

Zgradi željezničkog kolodvora vraćen stari sjaj

2

TRAMVAJSKU POSTAJU NA AVENIJI OSLIKALA DORA KRALIK

S pogledom na svakodnevicu

3

LJUBAVNA PRIČA IZ OSIJEKA

Vatrogasac sa velike visine zaprosio curu, rekla je DA