Osijek
VELIKO PRIZNANJE UNIKOM-U

U Europskoj zajednici
zoovrtova i osječki
Objavljeno 19. rujna, 2023.
Primanje ZOO vrta Osijek u Europsku zajednicu zooloških vrtova i akvarija priznanje je Osijeku i Unikomu, koji gospodari tim jedinstvenim prostorom kakvim se malo tko u Hrvatskoj može pohvaliti. To znači i nove, ekskluzivne vrste životinja koje će se moći vidjeti u Osijeku.

Čestitke je Unikomu uputio i osječki gradonačelnik Ivan Radić, a direktor Unikoma Igor Pandžić objasnio je kako su netom doznali tu informaciju.

- U kolovozu su kod nas bili predstavnici Europske zajednice zooloških vrtova i akvarija. Moram napomenuti da Unikom sa Zoološkim vrtom Osijek od 2007. pokušava ući u tu krovnu instituciju zooloških vrtova i akvarija. Po ulasku u EAZA-u dobivate pogodnosti da imate, hajdemo reći, ekskluzivne životinje - stanare koje ljudi vole i privlače ih, ali i neke druge uvjete, jer se možemo javljati i dobivati potpore u obliku financijskih sredstava. Do sada, svaki put kada su dolazili u Osijek, nismo prolazili. Sada se to promijenilo, mi smo posljednje dvije godine uložili u obnovu nastambi i dolazak novih životinja, tako da smo došli na red i kod EAZA-e da budemo primljeni. Oni će sada dolaziti samo potvrditi to da je standard kakav treba biti i kakav očekuju - pojasnio je Pandžić. D.P.
Možda ste propustili...

NA DRUGOM PFK-U 17 TISUĆA POSJETITELJA

Veseli veliki broj djece i mladih

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNAC JE VODENOG VALA

Drava poplavila lijevu obalu, na oprezu u vikend-naselju

2

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

3

NA POTEZU OD PRENJSKE DO KOZJAČKE

Vodovodni radovi u Kolodvorskoj ulici