Osijek
AKCIJA “SIGURNO DO CILJA”

Šimun, Karlo i Fran
najvještiji vozači autića
Objavljeno 18. rujna, 2023.
Zadatak je bio prijeći stazu s preprekama sa što manje pogrešaka, tj. srušiti što manje čunjeva

Dvadeset treća akcija "Sigurno do cilja" okupila je u ponedjeljak na Trgu Ante Starčevića učenike nižih razreda osnovnih škola Svete Ane, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Vladimira Becića. Tri su se natjecatelja iz svake škole natjecala ekipno i pojedinačno u vožnji elektroautomobila na daljinsko upravljanje, a pobjedu su odnijeli Fran Dimeski, Karlo Zec i Šimun Kurtović.- Zadatak je bio prijeći stazu s preprekama sa što manje pogrešaka. Pobjednik je, dakle, onaj koji sruši najmanje čunjeva, pa su tako tri najspretnija vozača osvojila električni autić na daljinsko upravljanje. U natjecanju se prednost daje sigurnom, a ne brzom dolasku do cilja - naglašava voditeljica Centra tehničke kulture Osijek, Terezija Blekić.

- Svrha je ove aktivnosti podići svijest o sigurnosti u prometu bez obzira na to što nije prvi dan škole. Želimo i dalje upozoravati učenike na to da moraju sigurno doći do svog cilja i kako nije bitno da dođu najbrže u školu, već na najsigurniji mogući način. Želimo upozoriti i sve vozače jer imamo velik broj novih učenika koji se još ne znaju ponašati u prometu i znaju imati trenutke nepažnje. Moramo skrenuti pozornost svim građanima kako bismo imali siguran promet i neugroženu djecu - istaknula je Blekić.

Ovaj je edukativni i zabavni program organiziran u suradnji Centra tehničke kulture Osijek s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, Auto-moto klubom “Slavonac” i Automodelarskim klubom Osijek. Marko Marić, policijski službenik za prevenciju, ističe da Policijska uprava osječko-baranjska uvijek sudjeluje i podržava ovakve preventivne aktivnosti.

Elena Lukić
NIJE BITNO DOĆI BRZO, NEGO SIGURNO
”Što se tiče sigurnosti djece u osječkom prometu, situacija na, svu sreću, nije alarmantna. Postoje, doduše, izolirani slučajevi, stoga provodimo i preventivni projekt ‘Sigurnost u cestovnom prometu’, kojim iniciramo ovakve akcije kako bismo pokazali građanima i djeci da nije bitno nekamo doći brzo, već sigurno. Također redovito obilazimo osnovne i srednje škole, pa čak i vrtiće, te ukazujemo mladima na probleme u prometu i učimo ih kako biti sigurni sudionici u prometu”, naglasio je Marko Marić, policijski službenik s Odjela za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske.

Možda ste propustili...

JUBILEJ PLANINARSKOG DOMA JANKOVAC

Udomljuje planinare i izletnike 90 godina

NA DRUGOM PFK-U 17 TISUĆA POSJETITELJA

Veseli veliki broj djece i mladih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana