Mozaik
VAŽAN TRENUTAK ZA DOMAĆU KINEMATOGRAFIJU

Na Netflixu uskoro
sveobuhvatna ponuda
hrvatskog filmskog sadržaja
Objavljeno 18. rujna, 2023.
Sveobuhvatna ponuda hrvatskog filmskog sadržaja uskoro će se naći na Netflixu, što je dosad najveći iskorak u prepoznavanju i plasiranju domaće kinematografije na streaming scenu, priopćio je Blitz. Korisnici te platforme u Hrvatskoj već mogu gledati dugometražni crtić "Cvrčak i Mravica", koji je dosad pogledalo više od 75 tisuća ljudi u kinima, i komediju Ljubomira Kerekeša "Marginalci", koja je imala gotovo 55 tisuća gledatelja u kinima. Film "Cvrčak i Mravica" prvi je hrvatski animirani film rađen u 3D tehnici animacije, projekt je studija Diedra iz Zagreba, u koprodukciji Zagreb filma, a u režiji Luke Rukavine.

"Marginalci" su prvi niskobudžetni nezavisni film koji je je postao veliki kinohit, a bio je i najgledaniji domaći film 2022. Riječ je o komičnoj priči produkcije Kerekesh Teatra. Uz te filmove na Netflixu će se naći i "Narodni heroj Ljiljan Vidić", "Šegrt Hlapić", "Svećenikova djeca", "Koja je ovo država", "Sonja i bik", "Moj dida je pao s Marsa", "Maršal", "Ustav Republike Hrvatske", "Ufuraj se i pukni" i "Kauboji".

- Portfelj ugovoren između Blitz grupe i Netflixa označava važan trenutak za domaću kinematografiju, koji ne samo što će snažno utjecati na vidljivost i prepoznavanje domaćega filma nego će i pomoći razvoju hrvatske kinematografije i oporavku cjelokupne industrije stvarajući nove prilike za kreatore sadržaja i producente. Ovim plasmanom odabranog sadržaja na najvećoj globalnoj streaming platformi ostvareno je dodatno priznanje i aprecijacija domaćeg sadržaja, a hrvatski filmovi dobivaju priliku dosegnuti široku publiku - ističe se u priopćenju.

Blitz grupa dosad je distribuirala gotovo 140 filmova domaće produkcije, s ukupno ostvarenih više od 2,36 milijuna gledatelja, što je 71 posto ukupnog broja gledatelja domaćih filmova od 1999. godine, kada je krenula u distribuciju domaćeg filma. H
Najčitanije iz rubrike