Osijek
ČETIRI DANA PROGRAMA ZA SVE DOBI

Retfala je moderna i poželjna za život
Objavljeno 16. rujna, 2023.
Grad Osijek ove je godine izdvojio 20 posto više sredstava za prioritete Retfale, počeli su i radovi u projektu “Osijek 4”

U četvrtak je počelo, a sutra (nedjelja) bit će zaključeno četverodnevno obilježavanje Dana gradske četvrti Retfala i crkvenog goda Župe Uzvišenja svetog Križa. Cijeli je niz događaja, a Marko Eljuga, predsjednik Vijeća te GČ, jedne od najvećih u Osijeku, sa zadovoljstvom će istaknuti kako su u obilježavanje i aktivnosti uključeni svi Retfalčani, od najmlađih, koji idu u vrtiće, do retfalačkih umirovljenika.Eljuga je bio domaćin svečane sjednice Vijeća, održane u četvrtak, kojom prigodom se rezimiraju realizirani komunalni projekti, otkrivaju planovi.

Voda i odvodnja


- Kada se govori o investicijama, a za što smo zahvalni gradonačelniku Ivanu Radiću, njegovim službama i gradskim komunalnim tvrtkama, obavljamo sve one poslove koji su vezani uz neprestano poboljšavanje standarda naše svakodnevnice. Dakle, to su rekonstrukcije nogostupa i kolnika, postavljanje nove komunalne opreme, javne rasvjete, pa i sprava za fitness na otvorenom. Rješavamo, planiranjem i izgradnjom novih, uočene probleme s nedostatnim brojem parkirališnih mjesta u našim naseljima Vijencu Petrove gore, Vijencu Dinare i Ljudevita Posavskog - izdvojio je Eljuga.

Uime gradonačelnika i gradske službe, Retfalčane pozdravlja Antonio Lozančić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu. On podsjeća kako je i ovoj GČ za njezine prioritete u ovoj godini dostupno 20 posto više sredstava iz gradskog proračuna nego prošle godine. Izdvojit će i početak kapitalne investicije tvrtke Vodovod, koja se u okviru projekta "Osijek 4" realizira u Retfali. Riječ je o rekonstrukciji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj. Još jedan veliki projekt Vodovoda je rješavanje problema sustava odvodnje i vodoopskrbe u Ulici Bele Bartoka.

Naravno da je tom prigodom spomenut i novi stadion, kao i izgradnja nove gimnazije.

Đir po Retfali


- Retfala je moderna, komunalno opremljena, jedna od najpoželjnijih lokacija za život u našem gradu, na što smo mi Retfalačani jako ponosni. Novi stadion dodao je europsku, pa i svjetsku, dimenziju, a i nova gimanzija će samo zaokružiti taj pozitivni trend - istaknuo je Eljuga.

Svetom misom za učenike, a potom i polaganjem vijenaca u čast poginulim braniteljima zaokružen je prvi dan. Ovogodišnja posebnost proslave je što je niz sadržaja - sjajno zamišljenih sportskih susreta, radionica, edukacija, glazbe i zabave - raširen cijelom gradskom četvrti.

Jučerašnji dan donio je i Sajam učenika osnovnih škola Retfala i Ivana Filipovića, kuhao se grah u okviru Food Cornera. Dan je zaključen Kinom pod zvijezdama - na Vijencu Petrove gore, uz napitke i kokice, prikazan je film "Top Gun - Maverick".

Subota donosi niz sportskih natjecanja, jedno od njih revijalna je nogometna utakmica učenika dviju retfalačkih osnovnih škola, i to uz Opus Arenu, na pomoćnom terenu NK Osijek. Subota će biti zaključena uz boćalište druženjem pod zvijezdama.

- U nedjelju pozivam na "Đir po Retfali", obiteljska je to biciklijada kojom prigodom ćemo voziti bicikle gotovo svim ulicama Retfale. Startamo u 9.30 na Vijencu Petrove gore - poziva Eljuga.

Zaključno kaže kako su u središtu ove četverodnevne proslave Retfalčanke i Retfalčani. Zato je program i osmišljen tako da “prošeće” Retfalom, a vodili su računa i da sadržaja ima za sve dobne skupine, od najmlađih do umirovljenika.

Dario Kuštro
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VRHUNAC JE VODENOG VALA

Drava poplavila lijevu obalu, na oprezu u vikend-naselju

2

NISU ZA PUTNIKE, NEGO ZA OBUKU NOVIH VOZAČA

Tramvaji su opet na tračnicama

3

NA POTEZU OD PRENJSKE DO KOZJAČKE

Vodovodni radovi u Kolodvorskoj ulici