Osijek
EKONOMSKI FAKULTET UPISALI 1973.

Zlatni indeks za generaciju - 50
Objavljeno 15. rujna, 2023.

Posljednjih mjeseci objavljivali smo na stranicama Glasa Slavonije brojne godišnjice matura, najviše onih velikih, ali bilo je i onih osnovnoškolskih. Izvan okvira stigla nam je obavijest o jednoj malo drukčijoj okrugloj obljetnici, koju ćemo sa zadovoljstvom objaviti. Naime, pod motom "Ne daj se, generacijo", na Ekonomskom fakultetu nedavno se okupila generacija bivših studenata koji su obilježili 50. godišnjicu od upisa na taj fakultet. Bivše studente koji su upisali Ekonomski fakultet davne 1973. godine okupili su organizatori susreta, Davor Horvat i Mihailo Ranković.- U osmišljenom dvodnevnom programu bivši su studenti imali prigodu obići fakultet, ponovno sjesti u studentske klupe i prisjetiti se vremena svoga studiranja. Srdačnu dobrodošlicu priredila nam je prodekanica Ekonomskog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Marina Stanić, koja nas je upoznala s novostima današnjeg studiranja - kaže jedan od organizatora Davor Horvat. Posebno oduševljenje bivši su studenti iskazali u susretu s prof. dr. sc. Slavicom Singer, prof. emeritus, inače omiljenom profesoricom baš toj generaciji studenta. U svom obraćanju ona je evocirala uspomene na protekle dane i istaknula mogućnost daljnje suradnje.

Druženje se nastavilo obilaskom osječke barokne Tvrđe i svečanom večerom u hotelu Silver uz prigodan program i dodjelu zlatog indeksa svim sudionicima. Uspostavljena je i videoveza sa studentima, sada umirovljenicima, koji nisu bili u mogućnosti nazočiti ovom susretu. Sljedećeg dana bivši su studenti razmijenili iskustva i doživljaje iz studentskih dana i dogovarali prigodu za novi susret.

- Nije nam ovo prvi put, ovo nam je peto okupljanje. Prvo je bilo 1987. godine, zatim 2015., pa 2016., nakon toga 2017., zatim 2019. i ponovno smo se okupili ove, 2023. godine. Moram priznati da se broj sudionika iz godine u godinu smanjuje zbog obiteljskih i drugih razloga, ali je posebno zadovoljstvo vidjeti nasmijana lica i duh prijateljstva koji nas veže - istaknuo je Davor Horvat. To ih jednostavno tjera da nastave druženja i sljedećih godina.

A jubilarnom susretu ove su godine nazočili bivši studenti iz Osijeka, ali i Zadra, Kaštel Kambelovca, Erduta, Belog Manastira, Paderborna (SR Njemačka), Tuzle, Beograda, Novog Sada i Bijeljine. To su: Davor Horvat, Katica Kristić, Željka Balić, Vesna Pavišić, Danijel Babić, Jadranka Škifić, Miljenko Škifić, Zorislava Cesar, Antun Kenda, Mihailo Ranković, Zdravko Dobrovac, Elmira Nešić, Milan Nešić, Nikola Kukulj, Ferid Fazlović, Sakib Kurešepi, Milena Škorić, Vesna Vojnović i Marko Maksimović. V.Latinović
Možda ste propustili...

KONFERENCIJA NA PRAVNOM FAKULTETU

Skup o demokraciji i vladavini prava

TRŽNICA D.O.O. I GRAD OSIJEK ZA BOLJU VIDLJIVOST LOKALNIH PROIZVOĐAČA

Dodijeljeno 78 certifikata za kvalitetnu hranu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZLOŽBA U STAROJ PEKARI

Šuma kako ju vide - šumari

2

KONFERENCIJA NA PRAVNOM FAKULTETU

Skup o demokraciji i vladavini prava

3

TRŽNICA D.O.O. I GRAD OSIJEK ZA BOLJU VIDLJIVOST LOKALNIH PROIZVOĐAČA

Dodijeljeno 78 certifikata za kvalitetnu hranu