TvObzor
”IZGRADNJA NEMOGUĆEG S DANIELOM ASHVILLEOM”

Arhitektonska čuda koja prkose mašti
Objavljeno 15. rujna, 2023.
Možda građevinski biznis nije privlačan mlađim generacijama, no sigurno pruža jedno od najunosnijih zanimanja. Prepoznao je to i Daniel Ashville, čija nova emisija “Izgradnja nemogućeg s Danielom Ashvilleom” počinje 15. rujna u 21 sat na National Geographicu.

Ova inženjerska serija donosi revolucionarne građevinske pothvate te vodi gledatelje u istraživanje najneobičnijih i najnesigurnijih građevina na svijetu. U šest epizoda pomiče granice onoga što se smatra ostvarivim prikazujući arhitektonska čuda koja prkose mašti.

- Uvijek sam vjerovao da u građevinskom biznisu nema ograničenja. Ova serija dokaz je snage ljudske genijalnosti i težnje za pomicanjem granica. Oduševljen sam što mogu povesti gledatelje na putovanje i pokazati da uz naporan rad, odlučnost i dozu odvažnosti nemoguće možemo učiniti mogućim. To nisu samo inženjerska čuda; radi se o nevjerojatnim ljudima koji stoje iza ovih revolucionarnih projekata - kaže Ashville.

Daniel Ashville stručnjak je za bauštelu koji je svoje carstvo izgradio od nule. Njegovo putovanje počelo je u djetinjstvu, a odluka da napusti studij sportskih znanosti bila je ključna prekretnica. Od prevrtanja kuća do osnivanja vlastite tvrtke, Daniel se kroz godine pozicionirao kao vrhunski stručnjak u svom području. U 2020. otvorio je vrata u svoju svakodnevicu preko YouTube kanala, što je privuklo pozornost javnosti, ali i National Geographica.

Od izgradnje najvećeg prekooceanskog broda za krstarenje na svijetu u Finskoj do revolucionarnog tunela Brenner ispod Alpa, svaka epizoda spoj je vještine, tehnologije i inženjerske genijalnosti, zaslužnih za te zaprepašćujuće građevine. Danielov praktični pristup omogućuje mu aktivnu suradnju s timovima koji se bave inženjerskim izazovima, pokazujući da nemoguće doista može postati moguće. D.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama