TvObzor
QUARRY

Vrhunska serija koja odnosi u 1970-e
Objavljeno 15. rujna, 2023.

Kad se američki marinac Mac “Quarry” Conway vratio kući u Memphis 1972., nakon sudjelovanja u Vijetnamskom ratu, otkriva kako ga nitko ne dočekuje raširenih ruku, ne samo kad je u pitanju obitelj nego i javnost, koja ga prezire zbog navodnog počinjenja ratnog zločina, tzv. masakra u Quan Thangu.Uz to, on se mora nositi sa svime što je doživio i svjedočio u ratu i ponovno se adaptirati na civilni život. Dok pokušava pronaći posao kako bi riješio financijsku situaciju, Quarry biva uvučen u mrežu ubojstava i korupcije koja se proteže dužinom rijeke Mississippi. Sve krene kad zanimanje za njega pokaže The Broker, lukavi, tajnoviti šef bande. Naime, Mac nije bio samo jednom u Vijetnamu nego se jednom vratio kući, pokušao živjeti dalje, ali neuspješno, što ga je navelo da ode i drugi put u pakao rata na drugi kraj svijeta. Ni činjenica da ima prekrasnu suprugu koja ga obožava i udoban dom s bazenom, koji je sam sagradio... ništa od toga mu nije bilo dovoljno da se vrati u normalu, nakon svega što je doživio kao vojnik.

Kad mu The Broker priđe i ponudi mu posao plaćenog ubojice, on odbija, no ubrzo otkriva da je isti posao prihvatio njegov najbolji prijatelj Moses, čovjek koji mu je spasio život u Vijetnamu. I on ima jednake probleme kao Quarry, i financijske i emocionalne. Budući da ne može dopustiti da se Mosesu nešto loše dogodi, odluči mu biti podrška u obavljanju prljavog posla. Nažalost, to se baš i ne odvije onako kako su planirali, što za sobom povlači niz nimalo ugodnih situacija za Quarryja, ali i njegovu suprugu. U isto vrijeme, on otkriva i nešto posve neočekivano o svojem braku, što mu dodatno zakomplicira život. Paralelno gledamo i njegove flashbackove na događaje u Vijetnamu, koji nam dodatno pojašnjavaju njegove postupke i odluke.

Ova je sjajna serija rađena prema romanima Maxa Allana Collinsa (“Road to Perdition”). Glavni glumac Logan Marshall-Green apsolutno je sjajan i nosi cijelu seriju, duboko zaronjen u lik Quarryja. Glumački je serija besprijekorna, kao i kad je riječ o scenografiji, kostimografiji i produkciji, koja oživljava 1970-e na jugu SAD-a tako dobro da je gotovo moguće namirisati pojedine scene. Uz to, seriju krasi i fantastična glazba, koja reflektira Quarryjevu ljubav prema bluesu. Obvezno štivo za ljubitelje vrhunske TV produkcije.
Tanja Kvorka
ŽANR: drama

AUTOR: G. Gordy, M. Fuller

ULOGE: Logan Marshall-Green, Jodi

Balfour, Peter Mullan, Damon Herriman

MREŽA: HBO

DATUM: 2016.

EPIZODA: 8

Možda ste propustili...

U NEDJELJU DOZNAJEMO IMENA ČETVERO FINALISTA TLZP-A

Na pozornicu stižu Édith Piaf, Josipa Lisac, Elvis...

U KINIMA ZAIGRALA OBITELJSKA KOMEDIJA “IMAGINARNI PRIJATELJI”

Svijet u koji morate vjerovati da biste ga vidjeli

FRANCUSKI BOX-OFFICE HIT “TEŠKA GODINA” STIGAO U HRVATSKA KINA

Prvoklasni miks zabavne komedije i društvene satire

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana