TvObzor
DRUGA SEZONA USKORO NA HRT-U

Serija "Šutnja": Nastavak priče o borbi protiv zla
Objavljeno 8. rujna, 2023.
Osijek ponovno počinju potresati ubojstva, ovaj put politički moćnih muškaraca

Na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) uskoro se počinje prikazivati druga sezona dramske kriminalističke serije “Šutnja” redatelja Dalibora Matanića, snimane na lokacijama u Osijeku, Zagrebu, Beogradu i Kijevu.- Nastavljamo priču o borbi protiv zla, protiv različitih malverzacija, a koje su dodatno pojačane ratom u Ukrajini, tako da naša ekipa dobiva neke nove likove koji pomažu ostvariti neke nove zločine, novi kriminal... - naglasio je Dalibor Matanić snimajući drugu sezonu.

U njoj, pokušavajući riješiti osobne drame, ubojstva i međunarodno krijumčarenje oružja, naši junaci shvaćaju da je cijena borbe za bolje sutra visoka, ali vrijedna plaćanja. Druga sezona bavi se stoga svime onime što poduzimamo kako bismo preživjeli i poduzimanjem onoga što moramo kako bismo imali kontrolu nad svojim životom.

Godinu dana nakon noći koja im je zauvijek promijenila život, naši junaci žive odvojeni jedni od drugih. Slučaj zlostavljanih maloljetnica službeno je okončan. Krivac je ubijen prilikom uhićenja i istraga je zaustavljena.

Olga je zbog rata u Ukrajini prisiljena živjeti u lažnom braku s Ivanom Horvatićem, koji je postao ministar unutarnjih poslova, te se potpuno posvetila organiziranju pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor Kralj povukao se iz novinarstva i uživa u roditeljstvu. Vesna Horak je napredovala, glavna je detektivka u postaji, ali jedina joj je ambicija pronaći onoga tko je ustrijelio inspektora Vladimira.

Dolazak u Osijek Mile Mihaljević, misteriozne “neovisne europske savjetnice za sigurnosna pitanja”, podsjetio ih je na ono što su bili prisiljeni zaboraviti. Osoba koje je pucala u Vladimira i teško ga ranila te otela Striborovu trudnu ženu ima videosnimku na kojoj se vidi kako ministar Horvatić siluje maloljetnicu.

Mila mora spriječiti korištenje snimke za ucjenu ministra zaduženog za sigurnost EU granice s politički nestabilnom istočnom Europom. No ubrzo shvaća da rješavajući taj slučaj može riješiti puno veći europski sigurnosni problem - krađu i šverc oružja koje Zapad šalje Ukrajini.

Osijek ponovno počinju potresati ubojstva, ovaj put politički moćnih muškaraca. Izgleda da netko ne želi šutjeti o pozadini ubijenih maloljetnica i da uzima pravdu u svoje ruke. “Osječki osvetnik”, kako mediji i javnost nazivaju ubojicu za kojim traga policija, uvijek je korak ispred istražitelja koji rade na slučaju.

U drugoj sezoni serije “Šutnja” glume Sandra Lončarić, Darko Milas, Goran Bogdan, Kseniya Mishina, Branka Katić, Leon Lučev, Anđelka Prpić, Domagoj Janković, Mijo Jurišić, Iva Jerković... Scenarist je Marjan Alčevski, producent Miodrag Sila (Drugi plan), a urednica Jasmina Božinovska Živalj. D.M.
Mila mora spriječiti korištenje snimke za ucjenu ministra zaduženog za sigurnost granice s politički nestabilnom istočnom Europom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

2

EXIT IMA VJEROJATNO NAJJAČI OVOGODIŠNJI ELEKTRONSKI LINEUP NA SVIJETU

Od legendi do predvodnika nove generacije

3

IVAN DORIAN MOLNAR

Spreman sam raditi koliko god treba, i na Euru i na Olimpijskim igrama