Dome slatki dome
DIZAJN: TUŠ KABINE

Niske i plitke tuš-kade su u trendu
Objavljeno 7. rujna, 2023.
Veće tuš-kabine obogatite stolicom ili zidanom klupom te kvalitetnim tušem

Tuš-kabina neizostavan je dio opreme svake kupaonice. Higijena, opuštanje, ali i vizualni užitak - sve te potrebe trebaju biti zadovoljene. S obzirom na postavu u prostoru, tuš-kabina može biti samostojeća ili ugrađena uz zid. Ova verzija zahtijeva nešto veći prostor kupaonice, pa nije toliko česta u izvedbi.Kombinacije


Sama tuš-kada može biti ugrađena u pod ili nadgradna. Često su postojeće okolnosti takve da je nemoguće izvesti ugrađenu kadu. Kada birate nadgradnu kadu, imajte na umu da su u trendu niske i plitke tuš-kade, izrađene od kompozitnih materijala koji imitiraju beton ili cement. Mogu biti u raznim bojama i protuklizne. Uz ovakav dizajn i materijale tuš-kade idealno je kombinirati zidnu keramiku, staklo ili kompozitne materijale istovjetne tuš-kadi. Na ovaj će način tuš-kabina biti posebno istaknuta. U trendu su velike tuš-kade, pa odaberite one manje samo ako ste ograničeni površinom prostora. Širina kade od 120, 140 ili čak 160 cm zadovoljit će potrebe tuširanja dviju osoba.

Prostor tuš-kabine može biti zatvoren ili poluotvoren. U zatvorenim verzijama ulaz se rješava zaokretnim i kliznim vratima. Zaokretna su vrata praktičnija za čišćenje i održavanje. U prolaznim kabinama osigurajte dovoljno podnog prostora oko kabine koji će biti izložen nešto češćem vlaženju i čišćenju. Tuš-kabina je prostor koji svojim volumenom dominira u kupaonici, pa pažljivo odaberite način na koji ćete je izraziti.

DekorativnoVrata s mutnim staklom dodatno će naglasiti volumen tuš-kabine pa je ova verzija preporučljiva samo u većim kupaonicama. Ipak, i u takvim je situacijama preporučljivo kombinirati prozirno i mutno staklo, kako bi ljepota unutrašnjosti tuš-kabine došla do izražaja. Veće tuš-kabine obogatite stolicom ili zidanom klupom te kvalitetnim tušem. Za sve one kojima to dopuštaju financijske mogućnosti, poželjno je u tuš-kabinu ugraditi i welness opremu poput hidromasažnog sustava, različitih dekorativnih efekata izlaska vode iz slušalice, kromoterapiju ili saunu.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.

Moderna stakla
Idealan materijal za oblogu tuš kabine je prozirno staklo. Prostor izgleda veći, a iz pozicije osobe koja se tušira pogled je puno širi. Nemojte se bojati održavanja staklenih površina, moderna su stakla obrađena na način da se kamenac ne zadržava na njima, a u ponudi su i brojni premazi koji rješavaju taj problem.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JESENSKA SADNJA CVATUĆIH GRMOVA

Ukrasno grmlje možemo iskoristiti za stvaranje živice

2

SOBA ZA ŠKOLARCE

Uređenje dječje sobe je izazov

3

ISPROBALI SMO GLOWEN RAPTOR MOŽETE PONIJETI BILO KAMO

Peć za pripremu pizze kao iz vrhunske pizzerije