Mozaik
CECILIJA RUDIĆ U SARAJEVU

Predstavila ju je Hanka, a pjevala je sevdah pjesme
Objavljeno 1. rujna, 2023.
Hanku smatram mojom glazbenom majkom, jer sve što znam o tom poslu i o glazbi, ona me podučila

Pjevačicu Ceciliju legendarna Hanka Paldum predstavila je bosanskohercegovačkoj publici na Revijalnoj noći Festivala Ilidža 2023. u Sarajevu.Uz Ceciliju je Hrvatsku predstavljao i Miroslav Škoro, a u natjecateljskom dijelu festivala u svojstvu člana žirija bio je Branko Uvodić. Cecilija je naprvu osvojila sve simpatije bosanskohercegovačke publike, kako svojim vokalnim sposobnostima tako i interpretacijom sevdah pjesama.

- Moja - odnosno i naša - Hanka Paldum preporučila me organizatorima na televiziji FBiH, koji su me pozvali da sudjelujem na ovom prestižnom festivalu. Svima je poznato da je ona moja velika prijateljica i kolegica, te da smo puno puta zajedno nastupale. Hanka uvijek rado dođe k meni u moj TV show, uvijek me je podučavala, savjetovala, a i više puta sam u medijima isticala da Hanku smatram mojom glazbenom majkom, jer sve što danas znam o tom poslu i o glazbi, upravo me ona nesebično podučila i nadam se da će tako biti i dalje. Opće je poznato da je Hanka jedinstvena zvijezda i velika glazbenica, ali prije svega je rijetko nesebična i plemenita osoba, koja je u svako doba spremna svima pomoći, ako ničim drugim bar ljepotom svoje duše, darovat će ti svjetlo i toplinu. Neizmjerno sam joj zahvalna na svemu što je za mene učinila - kaže Cecilija.

Festival Ilidža najveći je međunarodni festival narodne glazbe, i stare i nove. Cecilija kaže da je presretna što je dijelila pozornicu "rame uz rame" s najvećim pjevačima, odnosno zvijezdama regije, koju su bili oduševljeni njezinim načinom pjevanja i interpretacijom sevdah pjesama, jer je Slavonka.

- Ravnopravan nastup s takvim zvijezdama, priznanje i čestitke struke i kolega te, najvažnije, oduševljenje publike učinili su me više nego ponosnom i sretnom. Još uvijek sam prepuna emocija i zahvale za sudjelovanje na ovom prestižnom festivalu i svjesna sam činjenice da na taj festival ne može svatko ni u publiku doći, a kamoli predstaviti se, pjevati na sceni, da vam ne govorim o tome - priča Cecilija, koju je sarajevski festival podsjetio na sudjelovanje na spektakularnom Svjetskom festivalu Tamburice Festa, gdje je nagrađena prvom nagradom, i to od međunarodnoga žirija.

- Posebno sam sretna jer sam i ove godine imala sjajnu ljetnu koncertnu sezonu. Moji solistički koncerti obaraju sve rekorde posjećenosti, te su moji koncerti i dalje sinonim za najveći odaziv posjetitelja. Sezonu sam počela koncertom na trgu u Čepinu, te sam ih ovog ljeta održala više od 20, a uskoro ju završavam u Cerniku kod Nove Gradiške 9. rujna. Moja ekipa i ja uskoro započinjemo jesensko-zimsku sezonu velikim koncertom u Stuttgartu, kalendar mi je gotovo pun do sredine sljedeće godine. Pokraj svih poslovnih obaveza i angažmana na televiziji, koncerata, pa raznih gostovanja, počela sam uređivati i glazbeni program na radiopostaji Panonski radio Orahovica i portalu 957, koji su dijelom u mom vlasništvu, te vas sve pozivam da nas i tim putem pratite i slušate, na FM frekvenciji 95,7 Mhz ili preko streama - poručila je Cecilija.

Panonski radio Orahovica svaki kvartal bilježi rast slušanosti, a najslušaniji je radio u Orahovici i općinama Čačinci, Zdenci, Crnac, Feričanci, Đurđenovac, Donja Motičina, Mikleuš... T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike