Novosti
IZ PRVE RUKE

Osječanka (46) je donijela važnu poslovnu odluku, radi kada može i koliko želi
Objavljeno 23. kolovoza, 2023.
Prijatelj joj je preporučio platformu Wolt i rekao da je to odlična prilika za sporedni posao. Odlučila je pokušati, prijavila se i danas ostvaruje među najboljim poslovnim rezultatima u dostavama putem ove platforme

Renata Šarčević u nedjelju radi svoj raspored za sljedeći tjedan. U srijedu navečer ide s prijateljicama na kavu. Dostavljat će u četvrtak i petak poslije primarnog posla, i u subotu u doba ručka. U nedjelju ide sa sinom na kupanje. Zadnji dan u tjednu je u pravilu rezerviran za odmor, osim ako njena majka radi obiteljski ručak. U tom slučaju skokne još par sati voziti dostave putem Wolt platforme.


Ovako otprilike izgleda tjedna svakodnevica 46-godišnje “super mame” Renate iz Osijeka. Ona je samohrana majka dvoje djece iz Osijeka koja radi dva posla. Iako prethodna rečenica nekome može zvučati pomalo zastrašujuće, Renata svoju životnu situaciju nikako ne predstavlja u negativnom svjetlu. Upravo suprotno - izuzetno je nasmijana, voli pričati i kaže kako si je u posljednjih godinu, otkad je počela raditi putem Wolt platforme, napokon “vratila život pod kontrolu”.


- Super mi je kod dostava putem Wolt platforme što imam potpunu slobodu kreiranja rasporeda. Radim kada mogu i koliko želim pa si stignem organizirati sve u životu, što privatno, tako i poslovno – govori nam Renata.


Vagala mogućnosti


Između dva posla žonglira posljednjih devet godina, otkad je dobila drugo dijete i životni troškovi su joj izrazito porasli. Navikla je na taj tempo jer, veli, nije osoba koja će samo sjediti i čekati da se nešto dobro dogodi. Ona će prije odabrati opciju da stvari uzme sama u svoje ruke. No, prije nešto više od godine dana našla se u teškoj, naizgled bezizlaznoj situaciji.


Završila joj je suradnja na drugom poslu, što joj je uvelike ograničilo financijska sredstva. Svjesna da joj obitelj ne može živjeti od samo jedne plaće, počela je razmišljati o odlasku iz Hrvatske. Razgovarala je s poznanicima koji rade u inozemstvu, proučavala svoje mogućnosti, iako zapravo nikako nije htjela otići i ostaviti svoju djecu, roditelje, prijatelje...
Vagala je svoje mogućnosti, tražeći izlaz koji će joj pomoći da se vrati u stari životni ritam. U srpnju prošle godine, prijatelj joj je preporučio Wolt i rekao da je to odlična prilika za sporedni posao. Odlučila je pokušati i prijavila se.


- Početni proces je bio stvarno jednostavan, pogotovo jer sam imala odličnog mentora koji mi je ulio veliku dozu sigurnosti. Uz to smo od Wolta dobili video uputstva u kojima je sve bilo vrlo jasno objašnjeno. No, najviše mi se svidjela fleksibilnost posla, da mogu raditi kada želim, ali i mogućnost dodatne zarade kroz razne bonuse, kao i opcija da mogu odabrati želim li, obzirom na visinu naknade, prihvatiti dostavu ili pričekati novu – istaknula je Renata te dodatno pohvalila i podršku koju platforma nudi svojim partnerima dostavljačima.


- Wolt platforma mi uvijek stoji na raspolaganju, nevažno je li mi potrebna pomoć ili savjet, s time da odgovor dolazi u kratkom roku. Osim toga, i mi vozači si međusobno pomažemo i pazimo jedni na druge - navodi.


 

Najdraža dostavljačica


Primarni posao joj je administrativne prirode pa često zna odmah pri završetku radnog vremena presvući majicu u nebesko plavu s logom Wolta, sjesti u auto i krenuti s dostavama za lokalne restorane i trgovine koji posluju putem ove platforme. Vrijeme u vožnji pritom joj posluži kao odmor od svih drugih silnih obveza i daje joj mogućnost da provede par sati sama sa svojim mislima.


Na poslu upozna i puno novih ljudi. S ponekim redovitim korisnicima platforme već je prešla na „ti“ pa se putem interkoma zna najaviti kao njihova „najdraža dostavljačica“.


- Osijek je stvarno mali grad, od jednog kraja do drugog imate 20 minuta autom, tako da često dostavljam i ljudima koje poznajem. Ponekad zna biti i smiješnih situacija, najviše vezanih uz odjevne kombinacije korisnika. Znaju otvoriti vrata u ogrtačima raznih boja, boksericama ili bez majice – kaže Renata uz osmijeh, ali dodaje da su ljudi ponekad naprosto oduševljeni kada je vide pred vratima. U tu skupinu ubraja svakako roditelje koji nemaju vremena otrčati do trgovine pa putem Wolt platforme naruče pelene ili hranu za bebu.


Pogled u budućnost


Unatoč činjenici da pliva između obiteljskih obveza i dva posla, Renata i dalje pronađe vremena za odmor. Najviše voli otići na druženja s prijateljicama ili na pokoji event u Osijeku ili okolici. Nada se da će se uskoro vratiti hodanju, dragoj aktivnosti koja joj je uvijek pomogla da malo sabere misli.


Što se tiče budućnosti, jedno je sigurno. I dalje će nedjeljom organizirati svoj tjedan, vodeći računa da stigne obaviti sve što zamisli. Kada govorimo o malo daljim planovima, razmišlja da od 1. siječnja iduće godine otvori vlastiti obrt i na taj način radi za Wolt, umjesto preko agregatora.

 
- Kada promijenite život toliko puta kao ja, onda drugačije gledate na budućnost. No, dobro mi je sada. Radim, stignem odmoriti i družiti se s obiteljim i dragim ljudima. Prema tome, sve se stigne. Samo je potrebna dobra organizacija – kaže nama super žena iz Osijeka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIT ĆE TO PRVI CJELOVITI CENTAR ZA GOSPODARENJE OTPADOM

Gradit će se prva domaća energana koja pretvara mulj i blato u energiju

2

HRVATSKE ZRAČNE LUKE BILJEŽE SVE BOLJE REZULTATE

Na Klisi četiri puta više putnika nego na Krku

3

FOKUS NA INOVATIVNE TEHNOLOGIJE

Perspektiva je da osječki IT sektor bude još uspješniji