Kultura
ZAKLJUČEN CIKLUS JAZZ ORKESTRA HRT-A

Gosti iz SAD-a: Mason i Knezevic u MSU
Objavljeno 23. svibnja, 2023.
Jazz orkestar HRT-a uz umjetničkog voditelja Mirona Hausera zaključio je ovu sezonu svojega ciklusa u Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti uz goste iz SAD-a - Elliota Masona i Sofiju Knezevic. Mason u trostrukoj ulozi, trombonista, skladatelja i aranžera, te Knezevic kao autorica i vokal zadivili su sviračkim i vokalnim majstorstvima u programu kojim su predstavili vlastiti autorski rukopis, ali i blues, latino i suvremene jazz standarde.

- Do suradnje je došlo zahvaljujući tome što smo svi jako impresionirani njegovom muzikom i njegovom sposobnošću sviranja instrumenta. Osim što je izvrstan glazbenik, on je virtuoz kakav se rijetko može vidjeti na instrumentu kao što je trombon, koji, mogli bismo reći, ne spada u potentnije instrumente. Što se tehnike tiče, on je to doveo do savršenstva. Budući da je Sofija njegova supruga, koja je studirala s nekima od nas u Grazu, lako smo došli u kontakt s njim - otkrio je Miron Hauser.

- Osjećam se kao na vrhu svijeta! Sjajno je, jako mi je drago da se ova suradnja ostvarila. Prošle su možda i dvije godine otkada smo je počeli planirati, no zbog raznih promjena u rasporedu, pandemije i sl. tek sada se dogodila. Imali smo dva dana za probe, zahtjevnu glazbu, no orkestar je tako divno svirao da sam još uvijek pod dojmom njegove kvalitete - kaže Mason.

Snimka koncerta emitirat će se na Trećem programu Hrvatskoga radija u srijedu, 24. svibnja, u 20 sati. T.K.
Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SV. JOSIPA

Obilježeno je 30 godina djelovanja

77. PUT DODIJELJENE AMERIČKE KAZALIŠNE NAGRADE

Prvi Tonyji za Radcliffa, Stronga i Paulson

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PJEVAČKO DRUŠTVO SV. JOSIPA

Obilježeno je 30 godina djelovanja

2

PREMIJERA U GK “JOZA IVAKIĆ” VINKOVCI

Komedija “Tražim razlog braka” Harolda Pintera U režiji J. Novljakovića

3

MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI U OSIJEKU

Prijave za Ljetni atelje u tijeku