Dome slatki dome
SAVJET

Krumpir nije za hladnjak
Objavljeno 23. ožujka, 2023.
Krumpir je namirnica koju nije dobro držati u hladnjaku. Za razliku od većine proizvoda može se čuvati tjednima, ili čak mjesecima. Svježi krumpir koji se čuva u idealnim uvjetima može trajati nekoliko mjeseci. Ako se krumpir skladišti na temperaturi iznad 13°C, brže će dehidrirati. Čak i pod uvjetima koji nisu idealni, škrobni gomolj često će se zadržati nekoliko tjedana. Potražite krumpire bez tamnih mrlja. Trebali bi imati ujednačenu teksturu kore. Vlaga se lako može zadržati na kori krumpira i stvoriti previše vlažno okruženje, izazivajući plijesan. Operite ih tek kada su spremni za uporabu.

Mrežasta vrećica u kojoj se prodaje krumpir omogućuje ulazak i izlazak zraka. Možete ih čuvati i u dobro prozračnoj košari ili zdjeli kako bi zrak cirkulirao oko njih. Otvorena papirnata vrećica dobro će poslužiti. Krumpir se uzgaja ispod zemlje i voli tamne i hladne uvjete. Optimalna temperatura za skladištenje krumpira je između 7°C i 13°C, tako da je podrum idealan.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUHINJA U TRENDU

U kuhinji se druži, objeduje i zabavlja

2

NAMJEŠTAJ U NIJANSAMA BIJELE

Savršen bijeli kauč može podići vaš prostor

3

U PROLJEĆE OBILNO CVATU U SVIM DUGINIM BOJAMA

Zahvalan i otporan jaglac cvjeta među prvima