Regija
NAJAVLJEN 5. SVI ZAJEDNO HRVATSKO NAJ

Ambasador festivala je Gibonni
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
VUKOVAR - Peti Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija "Svi zaJedno Hrvatsko Naj" održavat će se od 5. do 7. svibnja. Na konferenciji za medije najavili su ga gradonačelnik Ivan Penava, direktorica vukovarske Turističke zajednice Marina Sekulić te autor i producent festivala Aleksandar Kovačević. Festival će se održavati na tri lokacije: na Trgu RH (na kojem će biti centralna pozornica i ugostiteljske kućice), na korzu (gdje će se smjestiti štandovi s domaćim proizvodima iz cijele Hrvatske) te u perivoju dvorca Eltz (gdje će se održati izložba oldtimera i bal lipicanaca). "Festival traje tri dana i broji više od 600 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Lipicanci čine okosnicu Festivala jer su posljednji uvršteni na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Namjera nam je da festival bude mjesto gdje će se posjetitelji svake godine moći upoznati sa zaštićenom hrvatskom baštinom i tradicijom", pojasnio je Aleksandar Kovačević.

Marina Sekulić najavila je predstavu Ples baroknih konja dvorca Eltz 6. lipnja te pojasnila da su neki od lipicanaca koji se uzgajaju u privatnim ergelama potomci Eltzovih ergela. Pripremit će se i večera plemstva iz 19. stoljeća, a u program je uvršten Sajam cvijeća.

Ambasador festivala je Zlatan Stipišić Gibonni, koji će održati koncert na glavnom trgu u petak, 5. svibnja, u 21 sat. Klapa Šufit nastupa 6. svibnja, a Giuliano 7. svibnja. Detaljniji program festivala nalazi se na https://svizajedno.eu/. D.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja