Regija
SAVJET MLADIH VINKOVACA

Online anketom detektirali želje i probleme mladih
Objavljeno 21. ožujka, 2023.
Među problemima su nezaposlenost, život s roditeljima, akademska mobilnost, edukacije...
VINKOVCISavjet mladih Grada Vinkovaca vrijedno radi na poboljšanju i boljoj komunikaciji sa svojim vršnjacima i mladim Vinkovčanima, pa su tako krajem prošle godine proveli i anketu o željama mladih u gradu u suradnji s vinkovačkom udrugom Mladi protiv gladi i Gradom Vinkovci.- Anketa je bila za sve mlade osobe koje borave na području Vinkovaca kako bismo dobili što bolje uvid u stavove i potrebe mladih, kao što su stanovanje, zapošljavanje, informiranje, slobodno vrijeme, sudjelovanje u društvu, te ujedno i saznati koji su to programi, aktivnosti i projekti za koje mladi smatraju da bi trebali dobiti financijsku potporu, a koji bi istodobno pridonijeli kvaliteti života mladih i obogaćivanju sadržaja u gradu, što je i krajnji cilj – kaže predsjednica Savjeta mladih Loreta Kovačević dodajući kako se anketa ispunjavala online, bila je anonimna i trajala je oko mjesec dana, a ispitanici su bili u dobi od 15 do 30 godina.

- Rezultati ankete pokazuju da je najveći problem nezaposlenost, vještina znanja i poticanje poduzetništva, stanovanje i mobilnost, život s roditeljima, preseljenje i akademska mobilnost, slobodno vrijeme, sadržaji, aktivnost, obrazovanje, edukacije, cjeloživotno učenje, stipendiranje, aktivnosti mladih kroz udruge, volonterski rad i prilagođeni komunikacijski alati - komentira Loreta Kovačević.

Podsjeća kako su prošle godine u vrijeme Božića organizirali nagradni natječaj "Budi uzor" namijenjen naboljim maturantima.

Imaju i dogovor sa Savjetom mladih Grada Požege, s kojim će uskoro organizirati zajednički pub-kviz u Vinkovcima.

Ideje su brojne, a u planu je i kviz "Ne zaboravi stihove", natjecanje u odbojci, u ljeto razne verzije kina (drive in kino i projekcija u parku na otvorenom). Osluškuju mlade te se trude što više poboljšati kvalitetu sadržaja za njih.

Nedavno su u ime Savjeta predsjednica Loreta Kovačević i članica Lucija Mijatović posjetile Srednju strukovnu školu, a glavni je cilj posjeta bilo upoznavanje srednjoškolaca s radom Savjeta mladih.

Želja je uključiti mlade ljude u rad sa Savjetom, kao i izravno čuti njihove prijedloge i ideje o aktivnostima, sadržajima i potrebama mladih ljudi u Vinkovcima.

Miroslav Flego
Besplatan vozački za najmaturanta
Savjet mladih Grada Vinkovaca pokrenuo je nagradni natječaj “Budi uzor” usmjeren nagrađivanju izvrsnosti maturanata, a najsretnijem od njih Grad Vinkovci će platiti polaganje vozačkog ispita.

- Kako bismo poticali izvrsnost, nagradili ju, u suradnji s gradom Vinkovcima pozivamo srednje škole na području grada neka nominiraju svoje najbolje maturante. Nominirani manturanti moraju imati prebivalište u Vinkovcima – podsjećaju organizatori.

Nakon prijave maturanata uslijedit će glasanje na službenoj Facebook stranici Savjeta mladih, gdje će svaki maturant biti predstavljen fotografijom uz kratak životopis.

Možda ste propustili...

38. SMOTRA VATROGASNIH ORKESTARA

Orahovačkim puhačima niz pohvala u Koprivnici

DJEČJI VRTIĆ PALČIĆ ORAHOVICA UGOSTIO ORAHOVAČKE VATROGASCE

Djeca uživala s vatrogascima, posebno im se svidio tim s potražnim psom

VELIKA OBLJETNICA U SOPJU

Obilježili dvjesto godina školstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana