Svijet
INA STAŠEVIĆ IZ PEKINGA

Kineski premijer najavio novi gospodarski uzlet Kine
Objavljeno 13. ožujka, 2023.

Glasova suradnica, novinarka Ina Stašević, već je desetak dana u Kini, gdje nas iz Pekinga redovito izvještava o aktualnim zbivanjima uključujući i ona iz domene politike. Tako je popratila i ovotjednu konferenciju za novinare na kojoj je kineski premijer odgovarao na novinarska pitanja i govorio o programima i planovima vlade.Podsjetimo kako je između ostalog nakon održanog sastanka predsjednika NR Kine, gospodina Xija Jinpinga, s čelnicima vlade u Pekingu potvrđen Državni plan gospodarskog i društvenog razvoja za 2023. godinu. Nakon tog važnog sastanka uslijedila je konferencija za novinare s novoizabranim premijerom Lijem Qiangom.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Li Qiang istaknuo je kako se obvezao da će važne odluke i planove implementirati u rad vlade. Također je istaknuo da će svoje napore uložiti za dobrobit svih građana, stabiliziranje ekonomije, promicanje visokokvalitetnog razvoja i otvaranje vrata Kine u svijet i za svijet budućnosti.

U prva dva mjeseca ove godine statistički pokazatelji jasno govore kako se kinesko gospodarstvo stabilizira i ide prema svijetloj budućnosti, optimistično je zaključio kineski premijer. (I.S.)
Možda ste propustili...

POGREB NAVALJNOG U PETAK

Vladimir Putin je krvoločni mafijaš

MAĐARSKI PARLAMENT DONIO ODLUKU

Odobren ulazak Švedske u NATO

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RUSKI PREDSJEDNIK VLADIMIR PUTIN

Mora odgovarati za smrt Navaljnog

2

IZRAELSKA VOJSKA TVRDI DA SU CIVILI NASRNULI NA KAMIONE S POMOĆI

Ministarstvo u Gazi optužuje Izrael za ubojstvo 104 civila

3

SRBIJA IZBJEGAVA SUĐENJA

Ratni zločinci na slobodi i nakon tri desetljeća