Crna kronika
PRVE PAHULJE I ODMAH PROMETNA NESREĆA

Novo slijetanje auta u kanal na veznoj cesti kod Toplane
Objavljeno 20. siječnja, 2023.
Prve snježne pahulje koje su se odmah topile na cesti, prouzročile su opreznu vožnju na cestama osječkog kraja, no nije moglo proći bez prometnih nezgoda. Jedna takva, u kojoj je bila nužna intervencija hitne pomoći i vatrogasaca, zbila se oko 12.30 sati, u petak, na veznoj cesti između osječke Obilaznice 106. brigade ZNG RH i Toplane. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, iz još neutvrđenih razloga došlo je do slijetanja automobila u duboki kanal, u blizini raskrižja vezne ceste s cestom koja vodi do Poljoprivrednog instituta.

Profesionalna Javna vatrogasna postrojba Grada nakon dojave o nesreći odjurila je na mjesto intervencije s dva navalna vozila. Vatrogasci su djelatnicima hitne pomoći pomogli u izvlačenju ozlijeđenih iz automobila, nakon čega su, iz predostrožnosti zbog mogućeg izbijanja požara, skinuli kleme s akumulatora vozila koje je završilo u kanalu. Za vrijeme intervencije promet ovom frekventnom cestom regulirala je policija, naizmjenično propuštajući vozila iz oba smjera. Policijski očevid pokazat će što je točan uzrok ove nesreće, kao i kakva je težina zadobivenih ozljeda osoba koje su bile u vozilu.

Zbog snijega i mokrog kolnika, iz policije apeliraju na vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti, i da pod obvezno na kotačima moraju na vozilima imati gume prikladne zimskim uvjetima. “Ćelave” gume su opasnost, pogotovo tijekom ovakvih hladnih i mokrih dana, jer je dovoljna sekunda pa da vozilo izmakne kontroli vozača te se sudari s vozilom koje dolazi iz suprotnog smjera, ili pak sleti s ceste.

Na veznoj cesti kod Toplane i prošlih se godina za hladnih dana i noći zbilo nekoliko težih nesreća koje su znale završiti, nažalost, i sa smrtnim stradavanjem. U svim tim nesrećama, u kojima su vozila slijetala u kanal, glavni uzrok bila je neprilagođena brzina. “Smanjite pritisak na papučicu gasa”, poručuju iz policije. M.Bugarić
Možda ste propustili...

POKUŠALI SU PREVARITI POLICAJCE, NISU USPJELI

Krijumčari ljudi ipak su dolijali

Najčitanije iz rubrike