Učionica

Dvodnevna međunarodna konferencija “EU 2020 - Lessons from the past and solutions for the future“
Objavljeno 1. listopada, 2020.

Već četvrtu godinu zaredom Pravni fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku 10. i 11. rujna uspješno je organizirao dvodnevnu međunarodnu konferenciju „EU 2020 – Lessons from the past and solutions for the future“ posvećenu pravu Europske unije. Zbog pandemije koronavirusa, konferencija koja se izvorno trebala održati u prostorijama Pravnoga fakulteta u Osijeku, održana je u „hibridom“ obliku, dijelom uživo, a dijelom u mrežnom okruženju putem platforme Zoom u šest usporednih videosesija.

Organizacijski odbor čine mladi znanstvenici: Dunja Duić, Ante Novokmet, Katarina Marošević, Nataša Lucić, Nikol Žiha, Višnja Lachner, Tunjica Petrašević, Jelena Kasap i Marko Sukačić.

Na konferenciji su stručnjaci iz europskog prava raspravljali o prilagodbi najvažnijih pravnih i ekonomskih pitanja budućim europskim izazovima koji će uslijediti u petogodišnjem razdoblju razvojem politike nove Europske komisije.

Ovogodišnja je konferencija organizirana u suradnji i uz financijsku potporu Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj te njemačke zaklade Hanns Seidel Stiftung, podružnica Zagreb.

Na konferenciji su sudjelovala 73 sudionika iz čak 13 zemalja. Svi pristigli znanstveni radovi, nakon što su prošli vrlo strogi recenzijski postupak (dvostruke slijepe recenzije), objavljeni su u Zborniku radova EU AND MEMBER STATES ISSUES AND CHALLENGES – ECLIC koji je indeksiran u prestižnim bazama Heinonline i Web of Science Conference Proceedings Citation Index.

Martina MIKRUT

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana