Sport
SUPERSPORT DRUGA NL

Marsonia na Kvarneru, a Belišće u Karlovcu
Objavljeno 4. svibnja, 2024.

U SuperSport Drugoj nogometnoj ligi nastavlja se utrka Opatije i Radnika Križevci za prvo mjesto, koje donosi izravan plasman u SuperSport Prvu NL. U posljednjih pet kola Opatija ulazi s prednošću od četiri boda ispred Križevčana (55-51), a onako iz prikrajka svoju priliku vrebaju Karlovac (47 bodova), Kustošija (46) i Mladost Ždralovi (45) jer drugoplasiana momčad steći će pravo nastupa u kvalifikacijama u kojim će igrati protiv 11-plasiranog iz društva prvoligaša.

Što se slavonskih predstavnika tiče, oni više nemaju posebnih ambicija. Marsonia je čvrsto u sredini tablice, a u ovom kolu čeka ju gostovanje kod Grobničana, na kojem se ima pravo nadati nekakvom plijenu koji bi ju dodatno učvrstio u zlatnoj sredini. Nažalost, drugi slavonski predstavnik Belišće u gotovo je bezizlaznoj situaciji kada je u pitanju ostanak na aktualnom stupnju natjecanja. Belišćani su čvrsto zakucani za dno tablice jer im je 14. mjesto, koje nosi izbjegavanje izravnog ispadanja (taj klub igrat će u kvalifikacijama s klubovima iz trećih NL), udaljeno čak 11 bodova. Uz sve to Belišćani u ovom kolu moraju u goste Karlovcu, koji još uvijek ima ambicije ugroziti vodeći tandem na ljestvici, pa će teško propustiti priliku za osvajanje bodova protiv suparnika koji je već jednom i pol nogom u trećeligaškom društvu.

Parovi 26. kola: Karlovac - Belišće, Bjelovar - Kustošija, Dugo Selo - Jadran Poreč, Hrvace - Opatija, Grobničan - Marsonia (Slavonski Brod), Krk - Hrvatski dragovoljac (Zagreb), Jadran LP (Ploče) - Radnik Križevci, Trnje (Zagreb) - Mladost Ždralovi. D.Keler

Standings provided by Sofascore
Možda ste propustili...

ZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE U KUGLANJU ODIGRAN U ŠIBENIKU

Nekompletni Osijek bez izgleda u polufinalu, trofeje su osvojili Zaprešić i Rijeka

AUSTRIJANCI: SORRY, POGRIJEŠILI SMO

Miji Wild poništen rezultat karijere

NIJEMCI SE NADAJU GOSPODARSKOJ KORISTI

Sanjaju titulu, alii pune blagajne

Najčitanije iz rubrike