Kultura
“MATKO PEIĆ”

Književni natječaj za najbolji putopis
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
Gradska knjižnica Požega, uz potporu Grada Požege, raspisala je književni natječaj za najbolji putopis na hrvatskom jeziku u 2024. godini "Matko Peić", u spomen najvažnijem hrvatskom putopiscu 20. stoljeća, a radi popularizacije putopisa kao književne forme. Pokretanjem natječaja za jedan od najstarijih književnih žanrova Požega kao rodni Peićev grad ističe značenje tog velikog hrvatskog književnika.

Natječaj traje od 1. svibnja do 1. listopada, a njegovi rezultati, objavljeni najkasnije do 15. studenoga, bit će dostupni na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Požega. Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni autori i autorice iz Hrvatske te inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom. Svaki se autor prijavljuje samo jednim radom pisanim u formi putopisa, a po završetku natječaja stručno će prosudbeno povjerenstvo vrednovati putopisne tekstove.

Autor najbolje ocijenjenog putopisnog teksta osvaja novčanu nagradu od 1500 eura, kao i brončanu skulpturu “Matko Peić”, kiparsko djelo Krune Bošnjaka. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike