Sport
KUGLAČKI KUP

Slavonsko-zadarski obračuni
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Domaća kuglačka sezona završava za devet dana u Šibeniku, gdje će se igrati za drugi trofej, Kup Hrvatske. Ovog vikenda na rasporedu su četvrtfinalni okršaji u obje konkurencije, a pobjednici tih dvoboja izborit će Final Four.



Kod kuglača među osam je i slavonski dvojac, a jedan klub ima realne izglede da za tjedan dana krene put Krešimirova grada. Osijek uz dobru igru prati i povoljan ždrijeb, tako će nakon osmine finala i okršaja protiv prvoligaša Ponikve (na kraju ligaškog dijela napustio drugi po snazi kuglački razred) u četvrtfinalu igrati protiv još jednog sastava iz istog natjecateljskog ranga. Poličnik je u Prvoj ligi Jug na kraju zauzeo treće mjesto, te će svakako biti opasniji domaćin za kuglače s Drave negoli je to bio prethodni protivnik. No premijerligaš će na zadarskim Mocirama (subota, 14 sati) ipak biti veliki favorit.



“Na papiru ždrijeb je povoljan, ali ipak se sve rješava stazama. Ako tu budemo pravi, a nema razloga da ne budemo, trebali bismo onog sljedećeg vikenda igrati na završnici. Kroz Kup imamo prigodu osigurati i euroscenu za sljedeću sezonu, stoga je jasno koliko je važna ova zadarska utakmica”, kaže Mario Mušanić, uzdanica KK Osijek i aktualni pojedinačni prvak države. Naime, ako Osječani ostvare željeno, a uz njih na Final Four ode i tercet koji važi za favorite u četvrtfinalima, tada nastup na NBC Pokalu više ne dolazi u pitanje.



Bit će ovo četvrtfinale u kojem nas čekaju slavonsko-zadarski okršaji. Đakovački prvoligaš Fortuna teško će među najbolji kvartet, jer u goste (subota, 14 sati) stiže ponajbolja hrvatska momčad. Zadar je aktualni državni viceprvak, koji je ove sezone imao najviše aspiracije u oba domaća natjecanja. Prvo nije osvojio, ali Kup je prigoda da se sezona okonča trofejom. Fortuna nema pritiska, već samo motiv da se pokaže protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

POČINJU ZAVRŠNE BITKE ZA EUROPU

Utakmica u Maksimiru nije biti ili ne biti

OBRVANOV POPIS: IZGRADNJA TEMELJA

Reprezentacija za OI u Los Angelesu

RUKOMETAŠICE OSIJEKA SLAVILE U LABINU

Pobjeda za kraju uspješne sezone

Najčitanije iz rubrike