Sport
LEGENDA KOJA TRAJE

Modrić nadmašio velikog Puskása
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Nastupom u polufinalnoj utakmici Lige prvaka u utorak na Allianz Areni Luka Modrić postao je najstariji nogometaš koji je igrao u europskim natjecanjima za madridski Real. Luka je u utorak imao 38 godina i 234 dana, odnosno bio je pet dana stariji nego što je legendarni Mađar Ferenc Puskás bio 17. studenoga 1965., kada je Real igrao protiv Kilmarnocka.

Istovremeno, ulaskom u igru u 75. minuti utakmice umjesto Judea Bellinghama pretekao je Roberta Carlosa po ukupnom broju nastupa za Madriđane, te je sada na 14. mjestu svih vremena, odnosno na petom mjestu kada je riječ o utakmicama Lige prvaka. Gledamo li samo strance, ispred našeg Luke samo su njegovi bivši suigrači, Brazilac Marcelo s 546 nastupa i Francuz Karim Benzema sa 648 odigranih utakmica.

Želi li postati najstariji nogometaš Reala u povijesti, morat će produžiti ugovor s Kraljevskim klubom. Luka 9. rujna puni 39 godina, a Puskás je za Real posljednji put nastupio s 39 godina i 36 dana. Također, s obzirom na to da je Nacho Fernandez najavio svoj odlazak na kraju sezone, Modrić bi produženjem ugovora postao igrač iz aktualnog kadra s najdužim stažem u Real Madridu. Naposljetku, ako mu to ne pođe za nogom već do 1. lipnja (finale LP-a), Modrić bi tako dobio i priliku postati najtrofejniji igrač u povijesti Reala. Dosada je u dresu Kraljevskog kluba osvojio 24 trofeja (pet Liga prvaka!), jednako kao Nacho, a jedan manje od Benzeme i Marcela. Primera im ove sezone samo čudom može izmaknuti, a trijumf na Wembleyu Luku i Nacha lansirao bi na vrh te ljestvice. Ostane li Modrić u Madridu još jednu sezonu...

Podsjetimo, Bayern i Real odigrali su 2:2. Real je poveo u 24. minuti golom Viniciusa Juniora, preokret je stigao u 53. minuti, kada je pogodio Leroy Sane, i u 57., kada je Harry Kane realizirao jedanaesterac. Konačnih 2-2 s bijele je točke postavio Vinicius Junior u 83. minuti. Uzvrat se na Santiago Bernabeu igra u srijedu, 8. svibnja.
Možda ste propustili...

NA GLAVU MU PALA FLAŠA DOK JE POTPISIVAO AUTOGRAME

Bizarna nesreća Đokovića, nastavit će turnir

“MASTERS 1000” U RIMU

Pavićev meč prekinuli aktivisti

Najčitanije iz rubrike