Sport
VUKOVARCI NA POPRAVKU U ZAPREŠIĆU

Teško je motivirati momčad koja ne može ispasti, a ne može ni u borbu za sam vrh
Objavljeno 26. travnja, 2024.

Do kraja prvoligaškog prvenstva još je šest etapa, neizvjesna je borba za naslov prvaka, ali i ona za ostanak u ligi. U najboljem je položaju Zrinski Osječko 1664, koji na vrhu ima dva boda prednosti u odnosu prema drugim Šibenčanima i sudbinu ulaska u viši rang drži u svojim rukama, a u najnepovoljnijoj je poziciji fenjeraš Solin, uz bok mu je Orijent i BSK. No ni ostatak društva iz donjeg dijela tablice ne smije biti opušten, u igri je ostalo još dosta bodova i borba u završnici prvenstva bit će žestoka, a svaki bod supervažan.

Ono što je sigurno, za naslov prvaka, ali i za ostanak, trebat će "okrvaviti koljena". No jedan klub potpuno je miran, trećeplasirani Vukovar 1991 niti može gore niti dolje, pa do kraja može opušteno. Upravo Vukovarci gostovanjem u Zaprešiću kod momčadi Jaruna otvaraju 28. dionicu SuperSport Prve nogometne lige.

Bit će to sudar prvih susjeda na tablici, Jarun je samo stepenicu niže od Vukovara 1991, na četvrtom mjestu, ali s čak 15 bodova manje. Jarun igra toplo-hladno, nakon dva domaća poraza prošlo je kolo u zanimljivoj utakmici u gostima svladao Sesvete, a u nekoj velikoj formi nisu ni Vukovarci, koji su ovo proljeće prosipali previše bodova i potpuno izgubili priključak za vodećim dvojcem, Zrinskim i Šibenikom. Već treći ovosezonski trener na klupi Vukovaraca, Marko Novoselac, nakon prošlotjednog domaćeg remija s Dugopoljem (1:1) bio je kratak i jasan u osvrtu na igru i pristup svoje momčadi, kazavši: "Ljut sam kao ris." No teško mu je motivirati momčad, koja zna da ispasti ne može niti može u borbu za sam vrh. Vukovarci samo brane treću poziciju.

- Čeka nas teško gostovanje kod Jaruna, ali idemo punim gasom pokušati uzeti sva tri boda - poručio je kapetan Vukovaraca Tin Jukić.

Nismo čuli ništa novo i neobično, prije svake utakmice je tako, samo što Vukovarci već duže vrijeme ne idu tim punim gasom. Ili se nama samo tako čini... I. Liović

 

Standings provided by Sofascore
Parovi 28. kola
Jarun (Zagreb) - Vukovar 1991 igraju danas (petak) od 15.50 sati, a od 17 se sastaju Sesvete - Dubrava Tim kabel (Zagreb). U subotu od 14.50 igraju Orijent (Rijeka) - Croatia Zmijavci, a od 17 BSK (Bijelo Brdo) - Cibalia i Solin - Zrinski Osječko 1664. Kolo u nedjelju zatvaraju Dugopolje - Šibenik.

Možda ste propustili...

BJELIN SPAČVA VINKOVCI DOČEKUJE VARAŽDIN 1930

Pobjeda bi mogla donijeti Europu u Vinkovce

BRITANAC OSVOJIO VELIKU NAGRADU MIAMIJA

Lando Norris stigao doprve pobjede u karijeri

Najčitanije iz rubrike