Svijet
Nakon terorističkog napada

U Moskvi u bolnicama je još gotovo 100 ljudi
Objavljeno 25. ožujka, 2024.

MOSKVA - Tri dana nakon terorističkog napada na moskovsku koncertnu dvoranu, u bolnicama je na liječenju zadržano 97 ljudi, rekla je u ponedjeljak voditeljica Uprave za zdravstvo moskovske regije.

Pacijenti su raspoređeni po bolnicama u glavnome gradu i u široj moskovskoj regiji, rekla je Ljudmila Bolatajeva. Po pisanju ruskih novinskih agencija ozljede variraju od lakših do teških.

Prema posljednjim podacima ruskih vlasti u napadu u petak navečer ubijeno je 137 ljudi, a više od 180 ih je ozlijeđeno. Nije isključeno da će u ruševinama izgorjele dvorane biti pronađeno još tijela.

Četvorica naoružanih muškaraca nasumično su pucala na posjetitelje prije početka rock koncerta u centru Crocus City Hall.

U nedjelju navečer izvedeni su pred sud u Moskvi i pritvoreni. Na licima muškaraca vidjele su se ozljede koje su izgledale kao tragovi mučenja.

Po medijskim izvješćima brojni stanovnici Moskve i u ponedjeljak pred ogradom blizu zgrade Crocus City polažu cvijeće.

Odgovornost za napad s nekoliko je poruka preuzela Islamska država.

Zapadne sigurnosne vlasti i stručnjaci smatraju da je tvrdnja vjerodostojna i vjeruju da iza napada stoji ogranak IS-a, Islamska država pokrajine Horasan (ISPK).

Ruski predsjednik Vladimir Putin iznio je sumnju u ukrajinsku povezanost s napadom, no za to nije dao nikakve dokaze. Kazao je i da su počinitelji napada pokušali pobjeći u smjeru Ukrajine, no Ukrajina odlučno odbacuje bilo kakvu odgovornost za napad.

(Hina)

Možda ste propustili...

VRIJEDNA POTPORA EUROPSKE UNIJE DO 2027.

Dvije milijarde pomoći i zajmovi zapadnom Balkanu

POZIV ČLANICAMA EU-A ZA VOJNU POMOĆ UKRAJINI

Borrell: Šaljite proturaketne sustave

Najčitanije iz rubrike