Učionica
REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI ELPROS

Put prema modernizaciji obrazovnog sustava
Objavljeno 7. studenog, 2023.

Uvođenje regionalnih centara kompetentnosti u obrazovni sustav važan je korak prema modernizaciji i usklađivanju s potrebama suvremenog tržišta rada. Jedan takav primjer uspješne transformacije i prilagodbe potrebama tržišta rada je Regionalni centar kompetentnosti ELPROS, koji se izdvaja po svojim izvanrednim rezultatima, provedenim aktivnostima i mogućnostima za edukaciju i napredak nastavnika.

Jedan od ključnih elemenata regionalnih centara kompetentnosti je usmjerenost na praktičnu nastavu, a kroz razne radionice, praktične vježbe i suradnje s tvrtkama, učenici dobivaju priliku primijeniti svoje teorijsko znanje u stvarnim situacijama.

“Projekt RCK ELPROS donosi iznimnu vrijednost nastavnicima radioničkih vježbi pružanjem naprednih resursa i alata za podučavanje elektrotehnike i računalstva. Ovaj projekt omogućava nastavnicima da pruže bolju podršku učenicima u stjecanju praktičnih vještima u tim disciplinama, pridonoseći tako njihovu obrazovanju i pripremajući ih za buduće izazove u tehnološko naprednom svijetu”, rekao je nastavnik Mario Ognjenović.

”Ovaj projekt predstavio je izvanrednu priliku za unapređivanje obrazovnog iskustva učenika. Integracija naprednih alata i resursa u radionice omogućila je stručnim suradnicima da potaknu učenike na razvoj ideja i inovativno razmišljanje. Učenici su kroz projektne aktivnosti dobili prostor za provedbu kreativnih ideja i predstavljanje na različitim sajmovima, smotrama i natjecanjima gdje su redovito briljirali”, zaključuje Zoran Benović, stručni suradnik u nastavi.

Regionalni centar kompetentnosti ELPROS sjajan je primjer kako se inovativan pristup obrazovanju može provesti uspješno. Ovaj projekt ima dalekosežne prednosti za sve sudionike, od učenika koji postaju konkurentni na tržištu rada do nastavnika koji neprestano razvijaju svoje vještine. Predstavlja put prema modernizaciji obrazovnog sustava i omogućava zajednici da ostvari koristi od visoko kvalitetnog obrazovanja. Za više informacija o projektu posjetite: https://rck.elpros.net

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike