TvObzor
TROMINUTNI EKSPERIMENTALNO EKLEKTIČNI KOLAŽ “BOJIM SE”

Fuzija stilova u novom singlu razigranih Raketa
Objavljeno 2. prosinca, 2022.

Nakon sjajnih singlova "Zvijezda" i "Ponekad mi daš" Rakete, glumica, glazbenica i svestrana umjetnica Ivana Starčević i gitarist Vladimir Mirčeta predstavljaju još jedno vrhunsko glazbeno iskustvo, pjesmu pod nazivom "Bojim se".



- Pjesma "Bojim se" nastala je od nekoliko skica koje smo Vlado i ja imali, učinile su mu se kao dobar spoj po vibri i po tekstu, pa smo tako uz našeg već uhodanog suradnika Juru Ferinu napravili jedan eksperimentalno eklektični kolaž. Za mix je zaslužan Pavao Miholjević. Dalibor je svojim specifičnim razigranim umjetničkim izričajem napravio sjajan videospot za ovu pjesmu, koji je za mene automatski postao dio njezinog identiteta - ispričala je Ivana Starčević.

 

 



Ovaj glazbeni kolaž vizualno je upotpunio maestralni videospot koji potpisuje talentirani, nagrađivani redatelj Dalibor Barić koji svima poručuje: "Rakete su zvučni serotonin!".

- Kad je oblačno, njihove su pjesme pune vitamina D. Oni su zvučni serotonin. Ova pjesma u tri minute ima formu mikrorock-opere. Zamislio sam je kao glazbeni broj iz Sesame Streeta s toplim mračnjaštvom Edwarda Goreyja i linijskim dječjim ilustracijama Saula Steinberga. Sve sam radio po osjećaju, iz prve i bez skice kako bih uhvatio spontanost i neposrednost pjesme - o inspiraciji iza videspota za pjesmu "Bojim se" rekao je Dalibor Barić.

Pjesma Raketa "Bojim se" dostupna je na svim streaming servisima. D.M.

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike