Regija
UVODNE PRIREDBE 57. VINKOVAČKIH JESENI

Dvorište ideja puno djece, male folklorne skupine u nedjelju idu u mimohodu
Objavljeno 9. rujna, 2022.
VINKOVCI - Za petak, prvi dan uvodnih priredbi u 57. Vinkovačke jeseni, najavljeni su Slavonski sokak, Vinski šor, Bircuz. Dopodne se u Slavonskom sokaku moglo vidjeti nekoliko izlagača i prodavača koji slažu svoju ponudu na štandove i u kućice.

No u Dvorištu ideja u Lapidariju vinkovačkog Muzeja bilo je živo, puno djece s roditeljima ili tetama, jer ovdje će se do 18. rujna svakog dana održavati zanimljive radionice. Dvorište ideja program je Gradskog muzeja Vinkovci za djecu koji se održava drugu godinu zaredom.

Raznovrsnim aktivnostima potiče se kreativnost, a djeca dolaze do brojnih novih ideja koje potom mogu iskoristiti kod kuće ili u školi. I ove godine ugostit će udruge, ustanove, društva, umjetnike, kazališta i škole zahvaljujući kojima roditelji mogu biti sigurni da će njihovi mališani kvalitetno provesti vrijeme, ispunjeno smijehom i zabavom, sklapanjem novih prijateljstava, i na zanimljiv način doći do novih spoznaja.

Vikend je također posvećen najviše djeci. Uz svakodnevno Dvorište ideja, Slavonski sokak, Vinski šor, Bircuz, Folklorne večeri, u subotu je Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina, a u nedjelju Mimohod dječjih folklornih skupina, u kojemu će vinkovačkim ulicama i trgovima prodefilirati mali folkloraši iz cijele Hrvatske odjeveni u nošnje svoga kraja. Za vikend nastupaju TS Begeš, Slavonske lole, Sanjaice i Lidija Bačić. M.F.
Možda ste propustili...

PREDSTAVI ĆE "SAMONATAPAJUĆI CVJETNJAK"

Trojac IOŠ-a Virovitica u finalu “Ideje godine”

ORAHOVAČKA LOVAČKA UDRUGA ‘’VEPAR’’ NAPOKON IMA SVOJ DOM

U lovačkom domu žele urediti šest soba s 12 do 15 ležaja za inozemne lovce

Najčitanije iz rubrike