Regija
VIŠE OD 40 SKUPINA S 2000 SUDIONIKA

U velikoj povorci folkloraši, kandžijaši, kuburaši, zaprege, jahači
Objavljeno 1. srpnja, 2022.
U svečanom mimohodu od Malog do Strossmayerova parka u nedjelju, 3. srpnja, od 8.30 prodefilirat će 43 folklorne skupine iz RH i inozemstva. Uz inozemne skupine iz SAD-a, Bugarske, Slovenije, Srbije i BiH, te zemlje-partnera Ukrajine, u Đakovo će se toga dana sliti nešto manje od 40 folklornih grupa iz cijele Đakovštine, Slavonije i Hrvatske.

U povorci će biti oko 2000 sudionika.

Iz Delnica stiže KUD Delnice, iz Vrlike KUU Milan Begović, iz Dubravaca KUD Paurija, iz Starih Perkovaca KUD Ravnica, a iz Maruševca KUD Klaruš. Iz Kanfanara dolazi KUD Dvigrad, iz Šumeća KUD Šokadija, tu je i KUD Krešimir Šimić Podcrkavlje, kao i KUD Matija A. Relković iz Davora. Babina Greda u svečanom je mimohodu s KUD-om Mijat Stojanović, a Semeljci s KUD-om Lipa. Nijemci na Vezove dolaze s KUD-om Đuro Pandža-Keka, a iz Otoka stiže KUD Josip Lovretić. Gašinci i ove godine sudjeluju u mimohodu s KUD-om Ledina, a Vuka s KUD-om Milko Cepelić. KUD Vesela Šokadija dovodi na Vezove Lapovce, a Šokadija Budrovce. Neizostavan dio mimohoda je i đakovački KUD Tena, a iz Koritne Vesela Šokadija. Ličani stižu s HKUD-om Široka Kula iz istoimenog mjesta, a iz Gornjeg Desinca stiže KUD Desinec. Prekopakra će također biti dionik mimohoda, i to s KUD-om Seljačka sloga, a bit će zastupljen i slovački folklor koji će izvesti KUD Braća Banas Josipovac Punitovački. KUD Hrvatska čitaonica stiže iz Selaca Đakovačkih, KUD Slavonac iz Forkuševaca, a Perkovčani iz Novih Perkovaca. Đakovo je zastupljeno i s KUD-om Sklad, iz Vrpolja stiže KUD Ivan Meštrović, iz Satnice Đakovačke KUD Sloga, iz Drenja KUD Drenjanci, a iz Nove Rače KUU Ivan Vitez Trnski. U mimohodu će i ove godine biti kandžijaši, i to iz Prve kandžijaške udruge Kruševica 2012. iz Kruševice, potom Puhački orkestar DVD-a Đakovo, te KUD Veseli Šokci iz Punitovaca. Iz Viškovaca stiže KUD Ivan Tišov, a iz Maruševca Kuburaška udruga Maruševec. Bit će tu i mažoretkinje KUD-a Sklad Đakovo, KUD Slavonija Đurđanci, KUD Kuševac iz Kuševca te KUD Šokadija Strizivojna.

Nakon prolaska folklornih skupina, od Malog do Velikog parka središtem grada proći će i okićene svatovske zaprege, potom konjanici te članovi Matičnog kluba Hrvatski ovčar Đakovo sa svojim četveronožnim ljubimcima. Neizostavni dio mimohoda je i lipicanski četveropreg i dvopreg Državne ergele Đakovo. Završetak mimohoda je predvidivo u 10.30. S.Župan
Možda ste propustili...

PRVOSVIBANJSKI PIKNIK

200 porcija graha

GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ORAHOVICA

Vladimir Kribl novi ravnatelj

Najčitanije iz rubrike