TvObzor
POVRATAK U KRAJ SEDAMDESETIH

Pavel udružio snage s nekadašnjim članovima Novih fosila
Objavljeno 13. svibnja, 2022.

Nakon iznimno uspješnog albuma “Ennui”, grupa Pavel najavljuje novi, sedmi studijski album koji otvaraju zanimljivom suradnjom s članovima benda čija je glazba, kaže Aljoša Šerić, obilježila njegovo djetinjstvo i odrastanje. Novi singl “Dani koji sjaje” Pavel je snimio s nekadašnjim članovima grupe Novi fosili - Sanjom Doležal, Marinkom Colnagom i Vladimirom Kočišem Zecom.



- Što sam stariji, to više slušam glazbu koja mi je obilježila djetinjstvo, a ova je pjesma inspirirana prekrasnim albumima Novih fosila iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Nevjerojatan je privilegij surađivati s ljudima koji su uljepšali moje odrastanje. Još sam uvijek u čudu da su pristali sudjelovati u snimanju. Hvala im neizmjerno - poručio je Šerić o novoj pjesmi koja svojom energijom, pa i samim nazivom, najavljuje vedrije i toplije dane “koji sjaje”.

Autorski potpis i ovaj put pripada Šeriću, uz producenta Jeru Šešelju, koji je uz frontmena Pavela koautor glazbe i aranžmana, a Dalibor Grubačević raspisao je aranžman gudača. Na pjesmi su uz Sanju, Marinka i Zeca prateće vokale pjevali Nataša Mirković i Vladimir Pavelić Bubi, članovi posljednje postave Novih fosila, uz još Dariju Hodnik i Dragana Brnasa. Videoekranizaciju pjesme, koja bez sumnje izaziva osjećaj nostalgije za nekim minulim vremenima, u priču je upakirao Radislav Jovanov Gonzo.

 

 



- Iznenadio nas je, ali i jako razveselio poziv na suradnji s Tonkom, Aljošom i dečkima. Kad smo čuli pjesmu, odmah smo rekli: To je kao stvoreno za nas! Moderna je, a opet lagano retro. Pravi primjer pop-glazbe kakvu mi izvodimo godinama. Snimanje u studiju proteklo je veselo i uz puno smijeha, a tako je bilo i na snimanju spota. Vratili smo se na trenutak u kraj sedamdesetih i drage mi osamdesete. Nadam se da će se ova pjesma svidjeti publici, kao što je i nas očarala - rekla je Sanja Doležal.

Osim što najavljuju novi album, novim singlom “Dani koji sjaje” Pavel podsjećaju i na najavljeni koncert na Ljetnoj pozornici Tuškanac 29. lipnja, za koji su ulaznice u prodaji preko sustava Eventim i na prodajnim mjestima Eventima. D.M.

Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike