Regija
U POVODU DANA GRADA SVEČANA AKADEMIJA

Oda gradu: Gdje god pođem, svima kažem ovo - da je meni najdraže Đakovo
Objavljeno 8. svibnja, 2022.
Gdje god pođem, svima kažem ovo - da je meni najdraže Đakovo, odzvanjala je u subotu pjesma Bećarina na svečanoj akademiji u povodu Dana grada Đakova, 8. svibnja, a kojim se obilježava 783 godine pisane povijesti. Nakon pozdravne riječi predsjednika Gradskog vijeća Pave Cindrića, gradonačelnik Marin Mandarić podsjetio je na prošle dvije pandemijske godine i izazove.

- Sve to vrijeme realiziramo aktivnosti za koje smo i dobili mandat sugrađana. Za to su potrebni stabilnost i mir. Namjerno spominjem mir, jer sve su nas nemili događaji u Ukrajini pomalo i otrijeznili i dali nam do znanja da mir nije nešto što se podrazumijeva. Mir, sloboda i država nisu nešto što se podrazumijeva, njih baštinimo zahvaljujući hrvatskim braniteljima. Zajedno sa svojim suradnicima, Vladom, ministarstvima, fondovima, agencijama, u suradnji s našim županom radimo na rastu i razvoju Đakova, istoka RH i Hrvatske i nećemo se u tome umoriti - rekao je Mandarić.

Uime Nadbiskupije skup je pozdravio rektor Sjemeništa Stjepan Radić, a uime gradova prijatelja gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.

- Čestitam Đakovčanima obljetnicu, kao i sve ostvarene uspjehe, napose braniteljima. Dana 14. svibnja stotinu je godina od rođenja dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja hrvatske države. I Đakovo je snažno vezano uz tog velikana hrvatske povijesti - rekao je počasni građanin Vladimir Šeks, a osječko-baranjski župan Ivan Anušić da je svjestan važnosti Đakova kao nadbiskupijskog grada, grada bogate povijesti, srca Slavonije. "Na istoj smo liniji odgovornosti i u službi realizacije projekata uz pomoć Vlade RH", rekao je.

– Čestitam Đakovu njegov dan, kao i realizirane projekte kojih je za ovaj grad ugovoreno u vrijednosti od 576 milijuna kuna - rekla je izaslanica premijera, ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak, dok je izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik Goran Ivanović istaknuo važnost sinergije lokalne, regionalne i državne razine u realizaciji projekata. S. Župan
U povodu Dana grada Đakova kod središnjeg križa na Gradskom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike