Mozaik
SPOT KRISTIJANA BABIĆA SNIMIO JE JOSIP GRIZBAHER

Božićna (Neka me ovaj dan ponese)
Objavljeno 24. prosinca, 2021.

Kristijan Babić novo je ime na našoj sceni. Ovaj zaljubljenik u glazbu od najranijih je dana izložen sviranju i pjevanju, ponajprije zbog oca koji je također glazbeni entuzijast. Iako je imao veliku želju za stjecanjem formalnog obrazovanja, u glazbenu školu javio se prekasno pa je bio prisiljen samostalno naučiti pjevati i svirati gitaru. Rezultat dugogodišnjeg truda i rada došao je u obliku prvog singla simboličnog naziva "Božićna (Neka me ovaj dan ponese)". Glazbu potpisuje Kristijan, iza teksta stoji njegov brat Josip, dok je pjesmu aranžmanski oblikovao Željko Nikolin.

 



- Kad sam imao samo 15 godina, moj brat Josip morao se odseliti zbog posla. Jednog sam dana u njegovoj sobi našao bilježnicu punu tekstova, a zato što sam baš tamo vježbao sviranje i pjevanje, napisao sam glazbu za našu prvu zajedničku pjesmu. Na isti način nastala je i ova božićna pjesma koja me neodoljivo podsjeća na dane kada smo zajedno provodili blagdane u krugu naše obitelji - priča Babić.

Predivni, sjetni stihovi nastali zbog nostalgije i sjećanja na prethodne blagdane zaživjeli su i u obliku spota, a redatelj Josip Grizbaher pomogao je ispričati božićnu priču s kojom će se mnogi poistovjetiti. Kristijan bolju uvertiru nije mogao poželjeti, a za sljedeću godinu priprema još nekoliko pjesama kojima nastoji osigurati svoje mjesto na glazbenoj sceni. T.K.

Možda ste propustili...

U POLUFINALU SHOWA “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Goran i Mihovil kao Kićo i Mišo

Najčitanije iz rubrike