Ekonomija
HPK I MHP PRONALAZE PUT DO POTROŠAČA

Otkup proizvoda sa stradalih područja
Objavljeno 11. siječnja, 2021.
Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) i klaster Mali hrvatski proizvođač (MHP) pokreću projekt plasmana proizvoda proizvođača s potresom stradalih područja te ih pozivaju da se jave Komori koja će im pomoći kako bi njihovi proizvodi pronašli put do potrošača, izvijestili su iz HPK-a. "Naši proizvođači s područja stradalih u potresu, koji su članovi HPK-a, imaju probleme i u proizvodnji i plasmanu svojih proizvoda, a vjerujemo da će ova inicijativa pomoći da se u razdoblju nakon potresa svi zajedno bolje organiziramo i plasiramo njihove proizvode do kupaca u Hrvatskoj", kazao je predsjednik HPK Mladen Jakopović.


Direktor MHP Alimentum trade Marko Špiljar kazao je kako su nakon potresa zajedno sa svojim partnerima pokrenuli inicijativu bržeg i lakšeg plasmana robe lokalnih proizvođača. "Tvrtka već duži niz godina bilježi stalan rast i odlične rezultate u poslovima vezanim uz distribuciju proizvoda malih lokalnih proizvođača. Partneri su nam lideri u maloprodaji u Hrvatskoj s kojima ćemo zajednički osigurati maksimalan broj pozicija na širem tržištu Hrvatske“, izjavio je Špiljar.


Iz HPK-a i MHP-a pojašnjavaju kako će njihova uloga biti redovan otkup i priprema proizvoda za tržište. Ideja je organizirati pakirni centar po svim standardima distribucije prehrambenih proizvoda u kojem bi ambalažirali i pripremali robu za daljnju distribuciju, naglašavaju iz HPK-a i MHP-a Alimentum trade. MHP će pod svojim nazivom stavljati robu na tržište, a plasman prema potrošačima već je u procesu. H
Cijeli postupak bez naknade za proizvođače
"S obzirom na to da se prema današnjim procjenama ne radi o velikom volumenu, vjerujemo da ćemo s maksimalno 200 četvornih metara imati dovoljno prostora da zadovoljimo cilj oko plasmana za 50-ak proizvođača koje možemo planski razviti u kompetentne dobavljače. Prostor ćemo osigurati u našoj režiji, a od HPK-a smo zatražili da se uključi u opremanju prostora te ubrzavanju procedura oko registracije", pojasnio je Špiljar. Cijeli postupak, kako je rekao, odradit će bez naknade za proizvođače, što je još jedan od razloga zašto traže podršku HPK-a.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike