Učionica

Osnivanje Studentskog sportskog kluba KIFOS – postati kompetentan vođa u sveučilišnom športu
Objavljeno 29. studenog, 2020.

Svi poznavatelji studentskog športa na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku znaju koliko su studenti nove sveučilišne sastavnice u njemu uspješni. U proteklim trima akademskim godinama današnji studenti Kineziološkog fakulteta Osijek natjecali su se pod zastavom Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku čiji su bili studenti i za koji su osvajali brojna odličja na sveučilišnoj i nacionalnoj razini. Osnivanjem Kineziološkog fakulteta Osijek, studenti od ove akademske godine u sveučilišna športska natjecanja kreću nastupajući za matični Kineziološki fakultet.

Nakon razgovora sa studentima, privremena dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Vesnica Mlinarević potaknula je inicijalni sastanak osnivanja Studentskog športskog kluba Kineziološkog fakulteta Osijek. Inicijalnom sastanku, osim privremene dekanice, nazočili su i doc. dr. sc. Zvonimir Tomac i dr. sc. Tvrtko Galić kao predstavnici Fakulteta te gospodin Igor Salajić, tajnik Sveučilišnog športskog saveza Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Nakon korisne i ugodne rasprave o perspektivama sveučilišnog športa na fakultetskoj, sveučilišnoj i nacionalnoj razini, gospodin Salajić u ime Sveučilišnog športskog saveza pozdravio je inicijativu osnivanja još jednog studentskog športskog kluba s perspektivom pružanja potrebne institucijske i savjetodavne potpore Kineziološkom fakultetu Osijek kako bi se klub ustrojio što prije. Domaćini su svesrdno prihvatili pomoć istaknuvši važnost organiziranog i sustavnog pristupa studentskom športu. Želja studenata Kineziološkog fakulteta Osijek jest putem studentskog športskog kluba stvoriti preduvjete za sudjelovanje na studentskim športskim natjecanjima. Ono što još više raduje jest želja studenata za prenošenjem osobnih kinezioloških kompetencija na studente ostalih sveučilišnih sastavnica. Upravo u tom segmentu studenti u budućnosti žele biti nositelji kvalitete studentskih športskih aktivnosti organiziranjem niza edukativnih radionica, tribina i različitih rekreacijskih aktivnosti za sve studente osječkog Sveučilišta. S obzirom na to da su studenti Kineziološkog fakulteta zasigurno kompetentniji upravo u području kineziologije, sve nas vesele njihovi planovi podizanja kvalitete studentskog športa, a time i studentskog života.

Na samom kraju inicijalnog sastanka zaključeno je da će Uprava Kineziološkog fakulteta pokrenuti pravne procedure osnivanja studentskog športskog kluba i uputiti zahtjev za pristupanje Sveučilišnom športskom savezu. Budući da studenti već razrađuju ideje i sadržaje koje će predstaviti u idućem razdoblju, ostaje nam svima nadati se i daljnjem uspjehu studentskog športa na natjecateljskom, ali i na rekreacijskom planu.

Tvrtko GALIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike