Novosti
MARIJA VUČKOVIĆ O GAŠENJU PROIZVODNJE MEGGLEA

Ministarstvo poljoprivrede prati situaciju
Objavljeno 17. srpnja, 2020.
Ministarstvo poljoprivrede prati situaciju u mljekarskom sektoru i uskoro će se sastati s predstavnicima vodećih mliječnih industrija, najavila je u četvrtak ministrica poljoprivrede Marija Vučković, komentirajući najavu tvrtke Meggle da će do kraja godine ugasiti proizvodnju u Hrvatskoj te zatvoriti tvornicu u Osijeku.


"Ministarstvo poljoprivrede, nakon najave Megglea Hrvatska o gašenju proizvodnje u Hrvatskoj, prati situaciju i u najskorije vrijeme se sastaje s predstavnicima vodećih mliječnih industrija, a radi osiguravanja kontinuirane proizvodnje mlijeka na mliječnim farmama s kojih Meggle otkupljuje mlijeko", ističe ministrica Vučković. Prema podacima koje iznosi, radi se o 340 mliječnih farmi s ukupnom proizvodnjom od oko 26 milijuna kilograma mlijeka, odnosno oko 6 posto ukupne količine mlijeka koja se na godišnjoj razini isporučuje u hrvatske mljekare. "Ministarstvo poljoprivrede izvršit će sve potrebne aktivnosti i uložiti sve napore u cilju očuvanja proizvodnje mlijeka na farmama kooperanata Meggle", poručila je ministrica.
Iz Hrvatske poljoprivredne komore najavu Megglea ocijenili su novim udarom na domaću proizvodnju mlijeka, koja posljednjih desetak godina bilježi kontinuirani pad. "Ovom odlukom hrvatska proizvodnja mlijeka doživjet će novi udar jer se radi o sektoru u kojem se posljednjih 13 godina kontinuirano događa pad proizvodnje mlijeka, veliki broj proizvođača je odustao od proizvodnje, a samodostatnost proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj pala je na oko 40 posto", istaknuli su iz HPK-a. H
Možda ste propustili...

PREMA POSLJEDNJEM POPISU U VUKOVARU ŽIVI 23.135 STANOVNIKA

Živić: Vukovar i dalje gubi stanovništvo iako se negativni trend usporio

SDP NA GODIŠNJICU SMRTI ODAO POČAST RAČANU:

Bio je veliki državnik i još veći čovjek

Najčitanije iz rubrike