Regija
KORONAVIRUS SE IZ NADBISKUPIJE RAŠIRIO GRADOM

Đakovo nije zatvoreno, otkazana je krizma i Vezovi u cijelosti
Objavljeno 26. lipnja, 2020.

ĐAKOVO – Situacija u Đakovu oko koronavirusa malo je otišla 'u krivo', no odgovornim ponašanjem trebamo spriječiti da ona ne eskalira. Izbjegavajmo nepotrebne kontakte, nepotrebna putovanja, događanja, nepotrebna druženja, izlaske, sugrađani se trebaju držati mjera HZJZ-a. Jer, virus nije ostao samo u krugu Nadbiskupije, Samostana i Bogoslovije, nego se preko samostanskog vrtića i krizme, održane prošle nedjelje, raširio po gradu, pozvao je na odgovorno ponašanje gradonačelnik Đakova Marin Mandarić na presici održanoj ispred gradske uprave. Dodao je kako zbog tijeka situacije s koronavirusom 54. Vezova neće biti ni u kojem obliku.

– To je u ovom trenutku jedina prava odluka jer je u ovom času najbitnije zdravlje sugrađana, rekao je Mandarić. Dodao je da je otkazana i krizma što je trebala biti u subotu, 27. lipnja, u đakovačkoj župi Dobrog pastira.

Podsjeća da je u samom gradu oko 20.000, no da Đakovu gravitira područje od čak 50-ak tisuća stanovnika.

Zamjenik načelnika gradskog Stožera civilne zaštite Robert Francem naglasio je kako se zbog novonastale situacije dodatno pojačava to tijelo, te pozvao građane da surađuju s njim.

– Stožer je, podsjećamo, na raspolaganju 24 sata i treba mu prijaviti sve slučajeve nepridržavanja mjera, kršenja samoizolacije, pozvao je Francem. Jer, dodao je, u cijeloj županiji u petak je u samoizolaciji 631 osoba od čega najveći dio u Đakovu. Njena kršenja treba prijaviti MUP-u ili gradskom Stožeru. Francem je dodao kako mnogi samoinicijativno organiziraju javna okupljanja i događanja, zamolivši građane da izbjegavaju javna okupljanja, a ako su ona nužna – da se provode uz stroge mjere HZJZ-a.

- Grad Đakovo nije zatvoren; niti je o tome donošena ikakva odluka nije je to bilo u razmatranju, zaključio je presicu pred gradskom upravom načelnik gradskog stožera CZ Antun Galić.

S.ŽUPAN

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike