Regija
U NOVINARSTVU 43 GODINE

Kapetanovićeva 21. izložba slika
Objavljeno 15. studenog, 2019.
U početku radio uglavnom pastel, a posljednje dvije - tri izložbe radovi su u akrilu i ulju
VINKOVCI - Šefik Kapetanović, novinar s 43-godišnjim stažem, umirovljen prije dvije godine, priprema svoju 21. izložbu slika, koja će se otvoriti u galeriji Gradskog kazališta ‘‘Joza Ivakić‘‘ u srijedu, 20. studenoga‘‘, a posjetitelji ju mogu razgledati do 17. prosinca.
Slikarstvo je, uz novinarstvo, Kapetanovićeva druga ljubav, o čemu svjedoči dosadašnjih 20 samostalnih i 26 skupnih izložbi i likovnih kolonija, ali kako kaže, tom broju valja pribrojiti još dvije ili tri samostalne izložbe koje nisu registrirane u službenom katalogu.


- Slikanje sam zavolio još u osnovnoj školi kada sam bio u likovnoj sekciji, a likovni nam je predavao Dušan Pjevac. Učenici koji su išli u OŠ ‘‘Ivan Goran Kovačić‘‘ u Marijinom domu možda se sjećaju portreta naših književnika u školskom hodniku. Ja sam ih izradio, i to su bili moji prvi ozbiljniji likovni radovi. Za srednjoškolskog obrazovanja prekinuo sam slikanje, ali negdje početkom 80-ih opet uzimam kičicu u ruke i slikam. U početku sam radio uglavnom pastel, a posljednje dvije ili tri izložbe radovi su u akrilu i ulju. Prvu izložbu imao sam u Ateljeu 90 u Vinkovcima, gdje sam se predstavio portretima znamenitih Vinkovčana, a poslije sam izlagao diljem Hrvatske, od Slavonije do Šibenika i Makarske, pa i izvan zemlje, uglavnom na likovnim kolonijama. Na ovoj 21. izložbi, koja se otvara u srijedu, prvi ću se put predstaviti s radovima nastalima od kada sam umirovljen što se, kako kažu moji prijatelji, vidi na slikama koje su smirenije nego one od prije – kaže Kapetanović (65), dodajući da će na otvorenju zasvirati tamburaši Dike.


U novinarstvu je u vinkovačkoj medijskoj kući Novosti od 70-ih, kada je počeo kao spiker, poslije i novinar, da bi potom prešao u marketing pa opet na radijsku postaju, gdje je uređivao slušanu emisiju o mladima, piše za Vinkovački list, poslije ga i uređuje.
U vrijeme demokratskih promjena zamjenik je direktora Novosti, a od početka 90-ih je direktor, i tako sljedećih 26 godina, sve do umirovljenja 2017. godine. Miroslav Flego
Brojne nagrade
Za rata je izvještavao za državnu televiziju i radio o ratnim zbivanjima u Slavoniji i bilo je dana, prisjeća se, kada se za zagrebački radio javljao i po deset puta. Za novinarske zasluge nagrađen je Zlatnim perom i Zlatnim mikrofonom, Hrvatska udruga radija i novina dodijelila mu je nagradu za životno djelo, a u rodnom je gradu dobio Nagradu Grada Vinkovaca.
Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA U ĐAKOVAČKOJ VOJARNI

33. obljetnica osnutka 3. GBR „Kune“

DOBIVENO NEPOVRATNIH 75.837 EURA

Višenamjenski sportski teren u centru Virovitice

Najčitanije iz rubrike