NK Belišće - NK Bedem Ivankovo RUJAN 2024FOTO: NK BELIŠĆE
NK BELIŠĆE
27.9.2024., 14:12
TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

Nakon više od tri godine igra se veliki derbi Valpovštine

Ima nekoliko slavonskih nogometnih derbija i velikih rivaliteta, a jedan od najveći je onaj kad se igra za primat u Valpovštini. Utakmice Belišćana i njihovih susjeda Valpovčana uvijek su bile posebne, igralo se na nož, pobjeda ima posebnu čar i nosi više od tri boda na tablici.

Nakon više od tri godine susjedi ponovno igraju za bodove. Stanka je bila duga jer su Belišćani igrali u višem rangu, ali spuštanjem u Treću NL Istok ponovno se igra za primat u Valpovštini. U današnje (subota) popodne Valpovka stiže na Gradski stadion u Belišću, gdje je domaćin favorit. No kad su susjedski obračuni u pitanju, najbolje je ništa unaprijed ne prognozirati. Momčad Belišća trenutačno je druga na tablici s bodom manje od lidera Slavonije Požege, a crveni su uoči sezone jasno poručili kako je njihov cilj - naslov trećeligaškog prvaka i povratak u SuperSport Drugu ligu. Za sada guraju dobro, ali prvenstvo je stiglo tek do šeste dionice. Valpovčani igraju promjenjivo, korak naprijed pa natrag. U dosadašnjih pet kola skupili su sedam bodova i bili bi sretni da se iz Belišća vrate kući neporaženi. Susjedski obračun na programu je i u vukovarskoj Rupi, ali s puno manje tenzija i rivaliteta nego onaj u Belišću. Vuteks Slogi u goste dolazi novak u ligi, Radnički iz Dalja, koji je odlično krenuo u višem stupnju natjecanja. "Radnici" su u ugodnoj sredini poretka, mjesto iznad Vuteks Sloge, koja u svojoj Rupi ne prepušta lako bodove suparnicima.

Lider iz Požege dolazi k NAŠK-u, kojem i ne ide najbolje. U pet etapa samo jedna pobjeda je ispod našičkih očekivanja. Moglo bi zanimljivo biti kraj čepinske Uljare, kao i u Slavonskom Brodu. Čepinskim Zelenima trebaju bodovi za bijeg sa začelja tablice, a Bedem im stiže osokoljen prošlotjednom pobjedom nad momčadi iz samog vrha, Tomislavom iz Donjih Andrijevaca. Šestoplasirani Vinogorac na svom terenu dočekuje petu Đakovo Croatiju, računica gostiju je nešto ponijeti kući, a Vinogorca, naravno, ostaviti sva tri boda kod kuće.

   
      Standings provided by Sofascore