Osijek, 19. 11. 2023., stadion Gradski vrt; Zrinski Osjecko 1664 - Sibenik; nogomet; derbi; Super Sport Prve lige<br>SNIMIO BRUNO JOBST
Osijek, 19. 11. 2023., stadion Gradski vrt; Zrinski Osjecko 1664 - Sibenik; nogomet; derbi; Super Sport Prve lige
SNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Dugopoljci u Slavoniju stižu prekinuti seriju Zrinskog, ali lider je spreman za te zamke

Ovoga vikenda na rasporedu je 20. kolo SuperSport Prve nogometne lige, a otvaraju ga u današnje popodne na osječkom stadionu Gradski vrt Zrinski Osječko 1664 i Dugopolje. Na papiru je lider prvenstva favorit, Zrinski je u velikoj seriji od deset uzastopnih pobjeda i čvrsto drži "jedinicu" na tablici. No Dugopolje je momčad koja zna podmetnuti nogu favoritima, uostalom, u prošlom kolu je na svom terenu remizirala s drugoplasiranim Šibenikom. Znaju trener Zrinskog Igor Budiša i njegova momčad da ih ne čeka lagan posao, no u ovoj ligi ni jedna utakmica nije lagana, a momčad iz Gradskog vrta ih ipak sve redom dobiva.

- Dolazi nam Dugopolje, jedna ozbiljna i kvalitetna momčad, svjesni smo da nam neće biti lagano, ali naučili smo na to, u ovoj ligi ni jedan suparnik nije bezazlen i u svakoj utakmici moramo biti na sto posto - kaže trener Zrinskog Igor Budiša.

Dugopoljci u nastavku prvenstva nisu doživjelli poraz, ali nisu ni zabili pogodak. Kod Solina su igrali 0:0, kao i kod kuće sa Šibenikom.

- Nisu zabili pogodak, ali je sigurno da se kod nas ne dolaze braniti. Mi smo na vrhu tablice, u dobroj smo seriji, ne bježimo od uloge favorita, ali te okolnosti suparnicima nose dodatni motiv, uvijek je posebno pobijediti onoga tko je na vrhu.

Da je Dogopoljce teško dobiti uvjerio se Zrinski u njihovu prvom ovosezonskom međusobnom susretu. Na ŠC-u Hrvatskih vitezova završilo je 0:0. No u dalmatinskom klubu od tada je bilo dosta promjena, u prvom redu imaju novog trenera. Nakon odlaska s klupe Davora Mladine tu je ulogu preuzeo nekadašnji igač Hajduka Marino Biliškov.

- Oni su po meni sada još nekako opušteniji, a ujedno i energičniji. Uvijek dobro proučavamo suparnika, ali nama je najvažnija naša igra, ako mi budemo u svom dobrom izdanju, onda se nemamo čega pribojavati.

Zrinski Osječko 1664 u impresivnom je nizu, pobjeđuje sve redom i grabi prema ulasku u SuperSport HNL-u. Od momčadi se iz utakmice u utakmice očekuje - pobjeda. Stvara li to određeni pristisak igračima?

- Ne razmišljamo ni o kakvom nizu, ne razmišljamo da svaku utakmicu moramo dobiti, pokušavamo igrače maksimalno opustiti. Nema pritiska, vjerujemo u svoje kvalitete i samo je cilj svaku sljedeću utakmicu odigrati bolje nego onu prethodnu - dodao je Budiša, koji u današnjoj utakmici neće moći računati na kartonirane Ćubela i Stranputa. No Zrinski za svaki izostanak ima dobre zamjene i Budiša vjeruje kako se neigranje standardnog dvojca neće previše osjetiti.
I. Liović n