Regija
U POLICIJSKOJ UPRAVI VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ U VINKOVCIMA

Prisegnulo 16 novih državljana
Objavljeno 20. studenog, 2023.
VINKOVCIU prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vinkovcima, uz intoniranje hrvatske himne, četvrti put od stupanja na snagu Pravilnika o načinu i postupku davanja svečane prisege listopada 2021. godine, organizirano je davanje svečane prisege te su uručena rješenja o stjecanju hrvatskoga državljanstva na području te policijske uprave i pripadajućih policijskih postaja koje imaju upravne poslove. Prisegnulo je 16 novih hrvatskih državljana.

Voditeljica Službe upravnih poslova, državljanstva i statusnih pitanja stranaca Mandica Mendeš, zajedno s voditeljicom Odjela za državljanstva i statusna pitanja stranaca Marijom Osrečki, svima je čestitala te istaknula kako "imajući na umu često dirljiva i emotivna obrazloženja razloga podnošenja zahtjeva za državljanstvo, koja svjedoče o privrženosti Republici Hrvatskoj i svemu što ona predstavlja, vjerujem da ćete svoje novostečeno hrvatsko državljanstvo koristiti s ponosom i odgovornošću, kao i da ćete svojim radom i na svaki drugi način doprinositi boljitku i prosperitetu naše domovine Hrvatske".

U PU vukovarsko-srijemskoj ističu kako je državljanstvo poseban pravni odnos između suverene države i pojedinca koji osobama koje su ga stekle daje osjećaj pripadnosti i identiteta. Ono je temelj za ostvarivanje građanskih, socijalnih i političkih prava, ali također nameće određene obveze i uvjetuje ponašanje onih koji su ga stekli. M.F.
Možda ste propustili...

ODRŽANA EDUKACIJA NADLEŽNOG POVJERENSTVA

O sukobu interesa za dužnosnike

VRIJEDNOST NABAVE I RADOVA IZNOSI 366.816 EURA

Nastavljaju sadnju drveća u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana