Dome slatki dome
NAPAST U ORMARU

Moljaca ćete se zauvijek riješiti uz više metoda
Objavljeno 16. studenog, 2023.
Moljci u vašem domu mogu biti ozbiljan problem, naručito kada je riječ o vašoj odjeći. Postoji niz metoda uz koje ćete se moći riješiti tih štetočinja, ali najbolje bi bilo da kombinirate različite metode kako biste ih što prije uklonili.

Moljce privlače mračni, prašni, neometani kutovi i površine. Stoga je prvi korak dubinsko čišćenje garderobe. Uklonite sve iz svog ormara i ladica. Operite što se može prati, a sve ostalo kemijski očistite. Radi sigurnosti to uključuje posteljinu i zavjese u istoj prostoriji. To svakako podrazumijeva da temeljito usisate ormar, ladice, tepihe, podove i sva okolna područja. Zatim možete odabrati pranje unutrašnjosti ormara i ladica nekim blagim sredstvom u kombinaciji s vodom.

Ako već dugo pokušavate riješiti problem moljaca, poprskajte unutrašnjost ormara sredstvom namijenjenim njihovu uništavanju. To će pomoći ubiti sva jaja ili ličinke. Para je također vrlo učinkovita u ubijanju ličinki moljaca. Ako je vaš dom problematičan zbog višestrukih ili dugotrajnih napada moljaca, možda bi se isplatilo uložiti u aparat za čišćenje na paru.

Moljci se hrane bjelančevinama, dakle keratinom, koji se nalazi u prirodnim vlaknima, kao što su kašmir, vuna i svila, kao i dlakom i prašinom, koje se uglavnom sastoje od otpadnih stanica kože. Bjelančevine iz ostataka hrane na našoj odjeći također su privlačne moljcima. Zato se morate pridržavati strogih pravila higijene ormara da biste se riješili moljaca. Nemojte vraćati prljavu ili samo i jednom nošenu odjeću u ormar jer stanice kože ili mrlje od hrane, čak i one male, koje ne vidite, mogu postati izvor hrane koji će privući moljce.

Nakon što ste očistili odjeću i ormare, morate spriječiti povratak odraslih moljaca. To možete učiniti upotrebom prirodnih mirisa protiv moljaca. Mirisi koji su neugodni moljcima vrlo su ugodni i sigurni za ljude, a najviše se preporučuju vrećice punjene suhim cvijećem i mirisnim biljkama kao što je lavanda. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KAKO ODABRATI KAMIN

Oblik ložišta pomno odabrati

2

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

3

LIFESTYLE XGIMI MOGO 2 PRO

Kokice i film uz najnoviji potpuno prijenosni projektor