Dome slatki dome
SPAVAĆA SOBA KAKO PAMETNO KUPOVATI

I podnice i madraci trebali bi dugo trajati
Objavljeno 16. studenog, 2023.
Svaki madrac, i pjenasti i od opruga, trebalo bi zamijeniti svakih šest do sedam godina, tako tvrde brojni stručnjaci

Madrac je definitivno nešto što ne kupujemo svaki dan, odnosno svake godine, stoga se pri njegovoj kupnji valja dobro informirati, a za što manje stresa tu je online-kupnja. Kada ste posljednji put kupili madrac? A podnicu? Kod većine će taj odgovor biti da se i ne sjeća. Međutim, dovoljno je samo uzeti u obzir da trećinu dana provedemo spavajući na madracu i svatko svjestan tog podatka malo će se ipak zapitati na čemu spava. Svaki madrac, i pjenasti i od opruga, treba zamijeniti svakih šest do sedam godina, tako tvrde brojni stručnjaci, pa ako ste upravo shvatili da je vrijeme za novi madrac, donosimo nekoliko savjeta. Uvriježeno je da su podnice "vječne". Naime, kupci često smatraju kako svi madraci mogu biti postavljeni na bilo koji tip podnice, no to ni izdaleka nije točno. Pri kupnji madraca trebalo bi odabrati podnicu koja će odgovarati određenom tipu madraca, a u tome će vam najbolje pomoći preporuke podnica koje dobivate uz kupnju madraca.Česta je dvojba koji tip madraca odabrati. Današnji kvalitetni madraci gotovo i nemaju razlika, a koja će biti jezgra, stvar je osobnog ukusa i afiniteta. Jedina je preporuka kod žičanih madraca odabrati one koji su džepićasti, posebno u bračnim varijantama. Naime, razlog je taj što bonell-madrac nije anatomski, te se ne prilagođava obliku tijela i više prenosi kretnje ako su dvije osobne na madracu. Kod džepićastih madraca, pak, i kod svih vrsta madraca od pjene nema nikakvih prepreka pri kupnji. Oni su anatomski, te se prilagođavaju obliku tijela samo tamo gdje se čini pritisak na površinu madraca, pa tako nema ni prijenosa kretanja ako su dvije osobe na madracu. Džepićaste opruge daju različitu čvrstoću, pa pri kupnji madraca možete birati između mekanog, srednjeg i čvrstog, tako da su dobar izbor i za one koji pate od bolova u leđima.

Pitanje trajnosti madraca od pjene gotovo je suvišno. Riječ je često o kvalitetnoj memorijskoj pjeni koja je jednako trajna kao i madraci od žice. Kada točno znate što želite i koji biste točno madrac i podnicu kupili, kupnju obavite online.

Tanja Kvorka
NADMADRAC?
Na reklamama ste vidjeli kako je nadmadrac idealno rješenje za vaše probleme? No to nije istina. Nadmadrac služi isključivo kako bi postojeći, kvalitetan i udoban madrac učinio još udobnijim. Što bi značilo da, ako kupite nadmadrac u nadi da ćete popraviti neudobnost vašeg već starog madraca, punog izbočina i udubljenja, nećete ništa postići. Razlog tomu je upravo to što je nadmadrac lako prilagodljiv, pa će se prilagoditi svim udubljenjima starog madraca.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KAKO ODABRATI KAMIN

Oblik ložišta pomno odabrati

2

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

3

LIFESTYLE XGIMI MOGO 2 PRO

Kokice i film uz najnoviji potpuno prijenosni projektor