Sport
LOŠA ATMOSFERA NA OPUS ARENI

Osijeku nedostaje strasti i to se mora mijenjati odmah!
Objavljeno 15. studenog, 2023.

Stanka je došla. Posljednja ove jeseni, a NK Osijek je u čudnom stanju. Navijači negoduju, i to s pravom. Trener Zoran Zekić muči se od "g.... napraviti pitu", a svi mi očekujemo više ili previše.Danas nitko ne valja, a sve se to može promijeniti jednim potezom kista ili ponašanjem. Počnimo se boriti za svoj klub. Od vrha do dna. Prije svega Uprava. Novca ima, stabilnosti ima, ali nedostaje strast. Nije Uprava prozvana bez vraga, u njezinim postupcima ne vidi se borba. Borba za NK Osijek i borba za sve ono u što se ulaže toliki novac.

Ulaganje


Nešto se mora mijenjati jer ovako dalje nema smisla. Možda ne samo ljude nego percpeciju. Umor je nastupio i ozbiljno prijeti. Umor od lutanja. Zekić je lijepo rekao kako je već umoran od rotacija, izmišljanja "tople vode" i sličnih stvari. On je samo uletio u sve nesavršenosti koje su se događale prije njega. Loša selekcija, loše odrađen ljetni prijelazni rok, nejasni odnosi unutar kluba. Sve to je generiralo trenutačnu atmosferu koja vlada, a najgora je za sam klub. Naš klub. Malo toga će se revolucionarno promijeniti i nakon stanke. Možda Zekić uspije stvoriti iz "ničega nešto" do zime, ali baš ta zima bit će ključna. NK Osijek mora na generalni remont. I po kadrovskom, ali još više po pitanju ukupnog stava. Zekić je doveden za duže razdoblje, pa iza njega treba stati. Čovjek je to koji može i zna napraviti posao, ali samo ako ćemo svi skupa puhati u isti rog. I Uprava prije svih nas. Šteta postoji, ali nije pitanje tko ju je napravio, nego kako ju se može riješiti. Uopće nema dvojbe kako će klub tijekom zime krenuti u još jednu, tko zna koju po redu, rekonstrukciju. Živciraju te stalne rekonstrukcije, a nikako na zelenu granu. Na kraju dana istina je samo jedna. Predsjednik Ferenc Sakalj morat će na zimu rastvoriti novčanik ako misli trenutačnu momčad učiniti boljom i prestati samo pričati o "ovakvim ili onakvim" ambicijama. Ovoj momčadi trebaju pojačanja. I to ozbiljna pojačanja, a ne igrači koji će ovdje biti na nekakvom "probnom radu". Tijekom stanke neće se samo razgovarati o tome kako pokrenuti ovo što se ima, razgovarat će se i o tome kako ubaciti više kisika u krvotok ne samo momčadi već i cijelog kluba. Nešto se mora razdrmati na svim razinama. Ljudi u Upravi, morate se početi više boriti za klub i njegovo ime. Šutnja u tome nikako ne pomaže.

Jasno je tko donosi novac


Zima će dati odgovor na puno stvari, iako je zapravo te odgovore trebalo pružiti već ljeto. Zekić će dobiti nove igrače, ali prije toga jednostavno mora napraviti popis "mrtvog drveća" ili onih koje apsolutno ne vidi u svojim planovima. Prema informacijama koje imamo čelnici su spremni "progutati g....". I rješavati one koje Zekić ne treba na ovaj ili onaj način. Jasnije, i financijski biti na gubitku samo kako bi se napravio prostor za dovođenje igrača koji će biti spremni igrati onako kako Zekić želi. Zašto je ova zima toliko važna? Zato što nekolicini igrača na ljeto izlaze ugovori, druga nekolicina je na posudbama, nekima, pak, treba produžiti ugovore, a sve otprilike čini 80 posto rostera s kojim NK Osijek danas raspolaže. Na kraju u zimu će se rješavati i pitanje tko će NK-om Osijek ravnati sljedeće četiri godine jer i Upravi na ljeto izlaze ugovori. No u tom dijelu treba očekivati revolucionarne promjene. Tek preslagivanje jer jasno je tko nabavlja novac. Prednost koju Osijek ima nad nekim konkurentima je ta što je budžet za svaku sljedeću sezonu osiguran, pa ne mora drhtati hoće li se nešto zaraditi od prodaje. Zato sa samo malo pameti, bolje vizije i organizacije može se napraviti puno toga.

Da je toga bilo prošlog ljeta, danas bi u ovako čudnom prvenstvu Osijek bolje stajao, ali još nije kasno. Ma, zapravo nikad nije kasno početi se istinski boriti za svoj cilj. Danas jedini cilj treba biti - bolji Osijek od ovog kojeg imamo sada. Zar je to toliko teško?

Dalibor Keler
naš klub
ŽELIMO

IMATI BOLJI NK OSIJEK

OD OVOGA

DANAS U ILOKU
Nogometaši Osijeka danas (srijeda) gostovat će u Iloku kod županijskog ligaša Fruškogorca. Trener Zoran Zekić dat će na toj utakmici priliku svim svojim raspoloživim snagama, s tim da neće moći računati na nekolicinu reprezentativaca. No dobro će mu doći taj susret za bolji uvid u stanje, recimo, Renana Guedesa i Denisa Gamraša.

Aktualna stanka u

prvenstvu posljednja je prilika u kojoj

Zoran Zekić može

nešto učiniti s momčadi prije zime

1
pogodak postigao je Osijek u posljednja tri susreta. To je podatak koji svakako mora zabrinuti jer momčad je otprije pokazala kako može biti mnogo efikasnija. Nestalo je hrabrosti i odlučnosti u fazi napada, koja je bijelo-plave nogometaše krasila na početku sezone.

3
utakmice Osječani su bez pobjede, a nakon stanke čekaju ih dva teška iskušenja u prvenstvu. Prvo gostovanje kod Dinama u Maksimiru, a onda domaći susret protiv Rijeke. Ono što bijelo-plavima slijedi baš je po onoj “na muci se poznaju junaci”. Valjda će nakon stanke biti bolje.

Možda ste propustili...

HRVATSKI REPREZENTATIVAC IZ CEDEVITA OLIMPIJE

Matković MVP ABA lige u studenom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BIJELO-PLAVI IZGUBILI NAPADAČKU MOĆ

Topovi utihnuli, rezultat pati

2

OSJEČANI U VARAŽDIN PUTUJU NEKOMPLETNI

Zekić je ostao bez
svoje “lake konjice”

3

USPJEH HRVATSKOG ŽENSKOG NOGOMETA

Hrvatice u borbi za najviši rang