TvObzor
”PEPEFIŠ” U ŠESTOJ EMISIJI “STARTAJ HRVATSKA”

Dalmacija u staklenci
Objavljeno 10. studenog, 2023.

Junak nove priče projekta “Startaj Hrvatska” je Živko Dražin iz Kaštel Kambelovca, koji proizvodi iznimne riblje specijalitete u staklenci, pod nazivom “Pepefiš”, odnosno, kako ih on sam naziva - Dalmacijom u staklenci.Već u djetinjstvu Živko se zaljubio u more i ribolov. Kako su on i brat blizanac u ranoj dobi ostali bez oca, bili su prisiljeni vrlo brzo svladati ribarske, ali i prodajne vještine, pa su tako, kada bi ulovili nešto ribe, otišli na tržnicu ju prodati kako bi kupili kućanske potrepštine.

Iako je Živka uvijek privlačilo more, radio je u tvornici. Za to vrijeme svaki slobodan trenutak provodio bi otisnut na moru loveći ribu. ‘’Ne može nitko platiti taj osjećaj slobode. Voziš se, pa klapa motor, ti spavaš, pa te ljulja. I da ne uhvatiš nešto za prodaju, nešto će biti za ručak, večeru. To mi nedostaje danas, da idem na more, da spavam i da mi motor klapa kraj glave’’, ispričao je Živko.

Ljubav prema ribarenju i vremenu provedenom na moru, bila je toliko snažna da se odlučio baciti u poduzetništvo i ljuljuškanje valova upotpuniti poduzetničkim vodama. ‘’Tu sam proveo cijeli život. Ne bih ga mijenjao ni za što. Sve što sam dobio, dobio sam od mora. Znate kako kažu - život uzme, more vrati’’, poručuje Živko.

Sada tržištu nudi proizvod koji je spoj tradicionalnih načina pripreme ribe s modernim gastronomskim trendovima. Njegov “Pepefiš” uključuje slatko-kisele papričice punjene filetima slanih inćuna pripremljenima po originalnom receptu koji je zaštićen patentom. Zatim, tu je i temeljac za Anin crni rižoto napravljen kako bi svakome omogućio da na jednostavan i brz način kod kuće napravi jelo dostojno najkvalitetnijeg dalmatinskog restorana u samo nekoliko minuta. Treća varijanta “Pepefiša” salata je od hobotnice s maslinama i kaparima.

Kako je tekao Živkov put od djetinjstva do stavljanja svojih delikatesnih morskih proizvoda na police trgovina SPAR Hrvatska, ne propustite pogledati u novoj epizodi emisije “Startaj Hrvatska”, u nedjelju, 12. studenoga, od 16.05 na Novoj TV. D.M.
Možda ste propustili...

U KINA STIGLA HVALJENA DRAMA “MAJKA I SIN”

Filmski dosje imigrantskog iskustva

POVRATAK HVALJENOG BRITANSKOG DUA

Sleaford Mods novo pojačanje INmusica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TOMISLAV MIHAC KOVAČIC I PETAR ŠIMČIĆ /OGENJ/

Dobra glazba i iskrena emocija nemaju jezične barijere

2

“MODERNA VREMENA” SRIJEDOM NA HTV1

Novi serijal o povijesti hrvatskog dizajna

3

DRUGA POLUFINALNA EMISIJA “SUPERTALENTA”

Prava bitka zlatnih gumbova