Dome slatki dome
ODABERITE PRIRODNO

Drvo je idealno i za kupaonice i kuhinje
Objavljeno 9. studenog, 2023.
Police i ormari trebaju biti vodootporni, ali i otporni na toplinu te imati mogućnost jednostavnog održavanja

Bez obzira na to živite li u kući ili stanu, u malom ili velikom stambenom prostoru, uvijek je važno da kupaonica i kuhinja budu kombinacija funkcionalnosti i estetike.Sve do prije nekoliko godina mnoge su kupaonice bile prostor u kojem je dominirala keramika, a kuhinje kombinacija metala i kamena. Bili su to lijepi, ali hladni prostori. U posljednje vrijeme kupaonice i kuhinje počele su doživljavati transformacije, posebice u korištenju materijala. Drvo kao topao materijal vrlo ugodan na dodir postao je sve traženiji u prostoru kupaonice. Uz topao ugođaj i ugodan dodir, namještaj od masivnog drva djelomice regulira vlažnost prostora.


U vlažnim prostorima poput kupaonice kvaliteta namještaja osobito je važna. Police i ormari trebaju biti vodootporni, ali i otporni na toplinske utjecaje te imati mogućnost jednostavnog održavanja. Masivno drvo nakon posebne obrade može izdržati trajno visoku vlažnost zraka i vodenu paru, pa se ne preporučuje obrada voskom ili uljem.

Puno drvo i u kuhinji daje dojam tople atmosfere i prirodnog ugođaja. Pogodno je za sve vrste elemenata kuhinje, kao i za stolove i stolice. Drvo u kuhinji je otporno, izdržljivo i lako se čisti. Masivne radne ploče također su cijenjene zbog jednostavnog održavanja.


Drvo ima otvorene pore, a njegova prirodna kiselost kontrolira količinu bakterija, pa su te površine odlične za pripremu hrane. Znanstvena istraživanja pokazuju da bakterije odgovorne za bolesti probavnog sustava ne mogu opstati na drvenoj površini. Prirodni način zaštite drvene podloge od vlage su ulja.

Kuhinje od punog drva mogu biti izvedene u različitim stilovima, od rustikalnih, klasičnih do minimalističkih. Pruža odlične mogućnosti kombiniranja s ostalim elementima u prostoru - vratima, prozorima, stolicama...

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KAKO ODABRATI KAMIN

Oblik ložišta pomno odabrati

2

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

3

LIFESTYLE XGIMI MOGO 2 PRO

Kokice i film uz najnoviji potpuno prijenosni projektor