Dome slatki dome
RJEŠENJA ZA LAKŠE ODRŽAVANJE

Odvojite posao od opuštanja, zrcalom povećajte prostor
Objavljeno 9. studenog, 2023.

Život u 21. stoljeću je užurban i kad je riječ o radnim i obiteljskim obvezama, ali i kad je riječ o stanovanju. Upravo zbog toga praktična i funkcionalna rješenja u organizaciji samog prostora imaju iznimno važnu ulogu u podizanju kvalitete stanovanja. Maštovita višenamjenska rješenja i minimalistički pristup uređenju, koji osigurava jednostavno održavanje, učinit će dom praktičnijim i funkcionalnijim. Ispunjenje estetskih zahtjeva prilagođenih svakom pojedincu također je uvjet koji treba ispuniti.Radni kutak


Stambeni prostor često je i radni, pa se potrudite, ovisno o potrebama, osigurati zasebnu radnu sobu. Na taj ćete način postići potrebnu izolaciju od ostalih ukućana te biti učinkovitiji i brži u ispunjavnaju radnih obveza. Ako nemate dovoljno prostora za izdvojenu radnu sobu, stvorite radni kutak koji može biti diskretno postavljen unutar dnevnog boravka ili spavaće sobe. Vizualno ga odvojite od televizora, primjerice zakretanjem prema zidu radi postizanja bolje koncentracije.

Sjedeću garnituru dnevnog boravka odaberite prema kriteriju udobnosti, praktičnosti i estetike. Garnitura koja prema potrebi postaje ležaj za goste ili ugodna ležaljka s mogućnošću reguliranja nagiba naslona, rukohvata ili nastavka za noge bit će odgovor na svaki zahtjev. Veličinu garniture prilagodite veličini dnevnog boravka kako ga svojom dimenzijom ne bi zagušila ili onemogućila postavljanje drugih nužnih elemenata namještaja.

Blagovaonicu opremite dimenzionalno fleksibilnim stolom, koji će kao takav biti prihvatljiv za promjenjiv broj ukućana i gostiju. Iako će se vjerojatno u svojoj punoj duljini koristiti rijetko, ispunit će sve zahtjeve kada to bude potrebno. Višak stolica pohranite u spremište, neku drugu prostoriju ili nabavite stolce na sklapanje, koje su najpraktičnije rješenje u takvim slučajevima.

Za brzo objedovanje osigurajte pomoćni stol ili pult u kuhinji kako za takve obroke ne biste morali svakodnevno postavljati stol u blagovaonici. On će idealno poslužiti i kao dodatna radna ploha te vizualno obogatiti prostor kuhinje.

Kako bi održavanje kuhinje bilo što praktičnije, kao zidnu oblogu odaberite staklo ili druge materijale koji su cjeloviti u svojoj postavi, tj. bez fuga. Na taj ćete način kuhinjski zid iznad radne ploče lakše čistiti, a estetski dojmovi bit će kompletniji.

Krevet - spremište


Krevet u spavaćoj sobi iskoristite kao spremište tako da nabavite onaj s kutijom za posteljinu ili ispod kreveta postavite ladice ili ukrasne kutije. Na taj način stvarate dodatni prostor za pospremanje stvari koji ničim ne remeti prostor u funkcionalnom ili vizualnom smislu. Osim toga, istaknuti zahtjev mora biti udobnost kreveta i dizajn koji zadovoljava vaše kriterije.

Kako biste vizualno povećali i osvijetlili prostor spavaće sobe, upotrijebite zrcala kao fronte ormara. Istim trikom možete se poslužiti u hodnicima, koji su često uski i tamni. Na taj način korigirate prostor i postavljate ogledalo za cijelu figuru, koje kao takvo ima funkciju u svakodnevnom životu. Svaku nišu iskoristite za ugradnju ormara, koji su idealni za skrivanje svega neželjenog pogledu.

Budite praktični i funkcionalni, živite suvremeno, a svoj dom pretvorite u mjesto gdje s lakoćom obavljate sve potrebno, i to na vrijeme. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KAKO ODABRATI KAMIN

Oblik ložišta pomno odabrati

2

STANOVANJE: PRAKTIČNO I UDOBRO

Kauč na razvlačenje nikad nije naodmet

3

LIFESTYLE XGIMI MOGO 2 PRO

Kokice i film uz najnoviji potpuno prijenosni projektor